Cușnir: Premiul Destinație Europeană de Excelență a fost acordat pentru că CJ Suceava a reabilitat cu fonduri UE Cetatea de Scaun și Muzeul de Istorie. Primăria Suceava a băgat banii europeni în pavele și asflat de proastă calitate și poate primi titlul de „Spart City”


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a declarat, luni, că premiul Suceava-Destinație Europeană de Excelență a fost obținut pentru modul în care Consiliul Județean Suceava a reabilitat, cu fonduri europene, Cetatea de Scaun, Muzeul de Istorie și doar faptul că se află pe raza municipiului Suceava au determinat acordarea titlului pentru că Suceava ar merita doar titlul de „Spart City” pentru ceea ce a făcut cu fondurile europene.

„În anul 2017 Ion Lungu s-a lăudat vreo 3 luni cu premiul “Suceava destinație turistică de excelență”, după care a luat Gheorghe Flutur subiectul și s-a lăudat și el vreo două luni”, a spus Cușnir care a menționat că și viceprimarul Lucian Harșovschi începe și el să se laude cu aceeași diplomă ca la o Olimpiadă a Lăudăroșilor.

Potrivit lui Cușnir, în realitate premiul Destinație Turistică de Excelență a fost primit de Suceava pentru că la Consiliul Județean au fost realizate, pe bani europeni, niște proiecte de anvergură: Muzeul de Istorie și Cetatea de Scaun care beneficiază de facilitățile de infrastructură ale altui proiect al CJ, respetiv Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

„Acest premiu nu are nici o legătură cu conducerea Primăriei Sucevei sau cu cei care de 14 ani administrează dezastruos Suceava. Uniunea Europeană a premiat modul în care Consiliul Județean Suceava a  cheltuit banii europeni pentru niște obiective care întâmplător se află pe teritoriul Municipiului Suceava”, a spus Cușnir.

El a apreciat că aceasta este de fapt o acțiune de promovare a Uniunii Europene care arată ce a făcut Consiliul Județean Suceava cu banii europeni.

„Acest premiu trebuia să fie ridicat de către Emil Ursu – directorul Muzeului Suceava, de către Gheorghe Flutur care a depus proiectele și în special de către Cătălin Nechifor care le-a pus în aplicare”, a spus Cușnir.

El susține că în timp ce Consiliul Județean Suceava a cheltuit banii europeni pe proiecte serioase de anvergură, conducerea Primăriei Suceava a construit două beciuri pe care ei le numesc parcări subterane, a montat multe pavele, a schimbat  iluminatul public doar pe strada principală și nu cu LED-uri ci cu becuri și au turnat asfalt de proastă calitate, Suceava urmând să primească titlul de cel mai “Spart City” după nici 10 ani de la “Marea Asfaltare” PDL-istă

 

„Asta s-au priceput să facă cu banii europeni Lungu și Harșovschi: nimic durabil, nimic de anvergură, nimic frumos! Asta înseamnă să nu ai viziune și să te gândești doar la cum să îi păcălești pe suceveni”, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de