Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell: Nu cred că e rolul unui ambasador străin să spună cum trebuie să fie legislația aici. Este decizia fiecărei țări cum trebuie să fie legislația privind justiția. Sper că modificările noi să fie făcute cu scopul continuării luptei împotriva corupției și stabilirii statului de drept


Intră acum și în grupul de

Ambasadorul Marii Britanii în România, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Suceava, că nu este rolul unui ambasador străin să se pronunțe asupra legislației, dar crede că important este ca modificările aduse legislației să fie făcute cu scopul continuării luptei împotriva corupției și stabilirii statului de drept.

Întrebat cum comentează informațiile din spațiul public privind încheierea de protocoale, inclusiv cu ÎCCJ, diplomatul britanic a spus că legislația este o problemă a României.

„ Nu este rolul unui ambasador străin să spună cum trebuie să fie legislația aici”, a spus Brummell.

El a amintit că la intrarea României în UE s-a considerat că se impune să fie făcute mai multe pentru lupta împotriva corupției și întărirea statului de drept.

„Cred că este important să amintesc că, acum zece ani, când România a intrat în UE, a fost considerat că trebuie făcut mai mult în ceea ce privește lupta împotriva corupției și stabilirea statului de drept și de aceea a fost înființat un Mecanism de Cooperare și Verificare. Conform raportului, în fiecare an după acest punct, România a făcut foarte mari progrese, datorită organizațiilor bune cum ar  fi DNA ,de exemplu. Raporturile și demonstrează că mai trebuie de făcut”, a spus diplomatul.

El a subliniat însă că fiecare țară trebuie să decidă în privința legislației proprii.

„Este decizia fiecărei țări cum trebuie să fie legislația privind justiția, conform Constituției, conform procedurilor parlamentare. Sper că modificările sau propunerile noi să fie făcute cu scopul de a continua lupta împotriva corupției și de continuare a stabilirii statului de drept”, a spus Brummell.

Paul Brummell se află în aceste zile în județul Suceava, iar vineri a vizitat Centrul de zi Emanuel din Suceava al Fundației FARA.

(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de