Rădulescu(PSD): Profesorii vor încasa în aceste zile drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%. Prevederile Programului de Guvernare PSD privind dublarea salariilor până în 2022 sunt în grafic

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a transmis, marți, că educația reprezintă o prioritate pentru guvernarea și pentru majoritatea parlamentară social-democrată și că în acest sens au fost continuat demersurile pentru un învățământ de calitate.

„Începutul lunii aprilie a fost marcat de adoptarea unor proiecte legislative extrem de importante pentru domeniul educațional, pentru beneficiarii demersului didactic, elevi și părinți, dar și pentru cadrele didactice – fapt ce demonstrează încă o dată că acest domeniu reprezintă o prioritate pentru guvernarea și pentru majoritatea parlamentară social – democrată”, susține Rădulescu într-un comunicat de presă.

El arată că,astfel, în Parlamentul României s-a adoptat Legea manualului școlar care prevede că manualele școlare vor fi editate și tipărite doar de Editura Didactică și Pedagogică trecută în subordinea Ministerului Educației Naționale care va organiza și selecția și avizarea acestor manuale.

„Acest fapt garantează existența manualelor în școli, la începutul fiecărui an școlar, manuale puse gratuit la dispoziție de MEN , evitându-se astfel întârzierile înregistrate în ultimii ani din cauza concurenței, adesea neloiale, dintre editurile private care licitau drepturile de editare și tipărire. Implicarea directă a Ministerului Educației Naționale în selecția manualelor constituie de asemenea o garanție a faptului că în conținuturile manualelor utilizate în școlile românești nu se vor mai strecura informații greșite, echivoce, ridicule sau neconcordante cu vârsta elevilor, semnalate deseori de profesori, părinți, de mass-media”, consideră deputatul sucevean.

El menționează un alt demers social -democrat îi vizeaza direct pe profesori.

„În aceste zile aceștia își vor încasa drepturile salariale, aferente lunii martie, majorate net cu 20%. Dacă adăugăm și majorările de la începutul anului 2017 ( 15%) și de la începutul anului 2018 (5%) putem afirma că prevederile Programului de Guvernare PSD, prin care se stipula creșterea salariului celor ce lucrează în educație cu 50% pâna în 2018 și dublarea până în 2022, sunt în grafic”, a adăugat Rădulescu.

El respinge astfel acuzele aduse de opoziție privind guvernarea PSD.

„Sunt fapte reale și le sugerăm colegilor parlamentari liberali suceveni, care încă își exprimă demagogic neîncrederea prin presa locală, că pot verifica acest lucru printr-o simplă și nedureroasă vizită la o unitate de învățământ.  Și, în același sens, am dori să le amintim faptul că pilda apostolului Toma Necredinciosul (că tot suntem în  perioada evocării ei) este mereu menționată spre a nu fi urmată”, a conchis Rădulescu.(N.B.)