Ioan Bălan la ianuguarea Zonei de Agrement Tărărași: Adevărata zonă de agrement se va putea face prin amenajarea zonei râului Suceava. Voi sprijini echipa care va avea acest proiect pentru că trebuie să oferim Sucevei mai mult verde


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL Ioan Bălan, care a participat, vineri, la inagurarea Zonei de Agrement Tărărași a declarat că trebuie oferit Sucevei mai mult verde și consideră că unul dintre proiectele importante este amenajarea unei zone de agrement prin amenajarea râului Suceava.

El a vorbit și despre dezvoltarea unei zone de agrement în Parcul Șipote, un proiect drag sucevenilor și care 30 de ani de zile a fost bază de campanie electorală pentru toți candidații.

„Parcul Șipote a fost bază de campanie electorală, dar din păcate nu s-a realizat încă nimic. După 30 de ani avem astăzi garanția că toate forțele politice s-au pus umăr la umăr și acest proiect, prin care Parcul Șipote va trece la Primăria Suceava, se va realiza”, a spus Bălan.

Deputatul liberal sucevean a mai declarat că în urmă cu ceva timp era în campanie pentru o candidatură la Primăria Suceava și că își amitește că cel mai important obiectiv pe care i-l cereau sucevenii erau zonele de agrement.

El a arătat că nu se vorbește acum despre un lucru extraordinar de important care este amenajarea râului Suceava.

Bălan crede că poate pentru Suceava a fost o șansă că nu s-a făcut până acum nimic în zonă pentru că  nu ar fi existat actualele tehnologii pentru a fi pus în valoare așa cum ar trebui.

„Astăzi, râul Suceava trebuie să reprezinte pentru municipalitatea suceveană un proiect de grad zero. Acolo se poate realiza adevărata zonă de agrement a Sucevei”, a declarat Ioan Bălan.

El a dat exemplul unor orașe ca Oradea sau Cluj Napoca ce au realizat amenajări are cursurilor de apă care le traversează.

Bălan a explicat că râul Suceava împarte orașul aproape în două și este acolo o râpă cu un pod care trebuie refăcut și că se vorbește că se mai face un pod.

Deputatul liberal a mai declarat că un proiect ca acesta de amenajare a râului Suceava și a zonei de agrement aferentă crede că va fi sprijinit de colegii săi și de candidații la Primăria Suceava și a promis că va sprijini echipa care va susține acest proiect.

„E o datorie pentru noi, politicienii, pentru cei aflați în administrație, să oferim Sucevei mai mult verde. Gri ne-au oferit comuniștii ani de zile. Datoria noastră este să oferim verde”, a spus Ioan Bălan.

Primarul Ion Lungu a spus că în ceea ce privește amenajarea zonei de agrement în zona râului Suceava există o problemă birocratică, fiind administrată de Apele Române, dar crede că se va reuși depășirea acestei probleme prin modificarea legislației.(T.B.)


Intră acum și în grupul de