Partidul Verde Suceava: Discrepanțele salariale uriașe create în sistemul sanitar produc intrigi între salariați, iar situația a fost generată de faptul că cei de la guvernare sunt rupți de realitate


Intră acum și în grupul de

Președintele Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriță, susține într-un comunicat de presă că creșterile salariale pentru medici sunt meritate, dar consideră au fost create discrepanțe majore între angajații aceluiași sistem pentru că în spitale nu sunt angajați doar medici.

„Medicii, cu actualele lefuri, care pleacă de la 3.000 de euro și ajungând chiar la 10.000 de euro pe lună, inclusiv cu gărzi, nu au de ce să se mai plângă. Nu mai au dreptul să mai stea cu mâna întinsă. Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, doctorii, își merită pe deplin aceste lefuri, iar dacă și le-au și primit să aibă respect, bun simț pentru semenii lor”, susține liderul PV Suceava.

El subliniază însă că într-un spital, în afară de medici, mai lucrează asistente, infirmiere, liftieri, ingineri, bioingineri, economiști, tâmplari, electricieni, instalatori și alte categorii, care din nefericire nu au primit lefuri crescute, ba mai mult le au fost și tăiate, iar discrepanța creată, cu noua salarizare, este enormă, de zece ori, ba chiar mai mult.

 

„Partidul Verde filiala județeană Suceava crede că Olguța Vasilescu, Liviu Dragnea, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, autorii actualei salarizări din sănătate, sunt fideli ceaiului de mac, făcându-i să nu mai interacționeze cu realitate. Prin diferențierile uriașe ale salariilor din sănătate s-au creat intrigi între angajați, iar cei cu drepturi mici sunt discriminați. Rolul unui social-democrat este de a-i proteja pe cei de jos, iar ceea ce face Dragnea, când bea ceaiul de mac cu Olguța Vasilescu, este contrar”, a subliniat Dan Acibotăriță.


Intră acum și în grupul de