Ioan Bălan, analiză severă a guvernării PSD: Guvernul a rămas după primele trei luni fără bani pentru acoperirea promisiunilor mincinoase și țintește acum să ia banii românilor depuși în Pilonul II de pensii


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a transmis, miercuri, în Parlament că Guvernele Dragnea au știu că nu au bani pentru majorarea salariilor și pensiilor și că Guvernul deja a rămas fără bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale statului, au confiscat deja o parte din contribuțiile la Pilonul II și intenționează să preia banii românilor pentru pensiile viitoare situație ce va duce dezbinări naționale generalizate, în care copiii să-și urască părinții și bunicii ca să aibă Guvernul cu ce să-și acopere promisiunile mincinoase.

Într-o declarație politică susținută în Parlament, Ioan Bălan a arătat că Guvernele lui Dragnea au știut, dat au refuzat să spună românilor adevărul.

„Au știut încă de anul trecut că nu vor avea bani suficienți la buget nici pentru majorarea pensiilor și pentru majorarea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, așa cum se angajaseră. Pe salariați i-au înșelat dându-le cu o mână și luându-le cu două mâini, prin transferul de contribuții. Pe milioanele de pensionari i-au amăgit și i-au pus să mai aștepte până la vară, că poate soarta le va surâde și lor”, a spus Bălan.

El a subliniat că măsurile antieconomice luate pe parcursului anului trecut, nu aveau cum să producă efecte favorabile în anul 2018 și a atras atenția că cine seamănă vânt, nu poate culege decât furtună.

„Au majorat acciza la carburanți, iar rezultatul este că veniturile din accize sunt și mai mici decât înainte să se scumpească benzina. Au introdus plata defalcată a TVA, iar încasările la buget sunt mult sub fanteziile pe care avea Guvernul. Nu au făcut niciun fel de investiții, iar acest lucru se vede în rata de profitabilitate a firmelor, care este în scădere. Nu au dat drumul la niciun proiect finanțat din fonduri europene, motiv pentru care sumele atrase de la Uniunea Europeană sunt egale cu zero”, a spus Bălan.

El a adăugat că după primele trei luni ale anului se poate constata că veniturile fiscale, din surse sigure, au scăzut, că deficitul bugetar este cel mai mare din ultimii zece ani, chiar din prima parte a anului, fără a cuprinde și alte cheltuieli bugetare care nu și-au produs încă efectele – majorări de salarii, majorarea punctului de pensie.

„Altfel spus, Guvernul a rămas încă de la început de an fără bani pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare ale statului. Guvernul a rămas fără bani pentru onorarea unor promisiuni făcute și încă nerealizate, atât cu privire la salarii, cât și la pensii”,a subliniat parlamentarul sucevean.

Ioan Bălan a amintit că că atât Mihai Tudose, cât și Liviu Dragnea negau „cu nerușinare” că nu se vor atinge de banii economisiți de 7 milioane de români în fondurile de pensii obligatorii administrate privat, cunoscute ca Pilonul 2 de pensie și taxau aceste informații drept prostii.

„Stimați colegi din PSD. Cine poate să mai aibă încredere în voi, atâta vreme cât una declarați și alta faceți. După miniciunile redate mai sus, toți cei 7 milioane de viitori pensionari au constatat, pe pielea lor, că o parte din contribuțiile la Pilonul 2 au fost deja confiscate, deoarece contribuțiile au scăzut, de la 1 ianuarie, cu procente cuprinse între 4% și 12%. Prin această măsură deja le-ați luat dreptul la o pensie mai mare cu 20%. Acum, când problema bugetară se agravează sau cum îi plăcea domnului Dragnea să spună anul trecut prin aceeași perioadă ”gaura bugetară” se adâncește, au scos de la naftalină o nouă coadă de topor – pe tânărul ministrul Eugen Teodorovici”, a adăugat Bălan.

El a întrebat dacă poate fi uitat modul în care poza actualul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, ca simplu senator, în mare susținător al politicilor liberale și un puternic aliat al pieței libere, dar care, de când a devenit ministru, stă mai mult prin studiouri de televiziune și manipulează, crezând că va convinge că statul este un perfect administator al banilor cetățenilor, iar piața este un foarte mare dezastru.

„Nu pot să nu observ că, în vreme ce Dragnea și Tăriceanu se străduiesc să facă praf democrația și separația puterilor în România, Teodorovici are sarcina de a face praf orice germene al economiei de piață. În urmă cu 28 de ani nu înțelegeam prea bine ce este centralismul, însă acum îl vedem la lucru: banii primarilor se întorc la Guvern; sănătatea și educația ajung înapoi în pixul miniștrilor; achizițiile publice vor fi gestionate de un mamut instituțional, tot de la București”, a atenționat Ioan Bălan.

El s-a adesat parlamentarilor din PSD și ALDE cărora le-a spus că cei din PNL sunt prea puțini în Parlament și au aproape 20% din voturi, în vreme ce majoritatea are peste 70%, iar dacă situația nu era aceasta PNL nu ar fi permis niciun moment ca Guvernul să își bată joc de toți românii.

„Fac un apel la voi toți, din majoritatea parlamentară, să opriți Guvernul care este pe cale să producă un adevărat dezastru și să ia banii din Pilonul 2 de pensii. Oricât ar încerca să vă păcălească și pe voi Teodorovici sau Olguța Vasilescu, că vor face nu știu ce sistem opțional, vă rog să țineți minte că ei nu urmăresc decât un singur lucru: să ia din banii viitorilor pensionari, ca să acopere pensiile în plată astăzi. Evitați declașarea unei dezbinări naționale generalizate, în care copiii să-și urască părinții și bunicii, pentru că lor le-a fost tăiată pensia, ca să aibă Guvernul cu ce să-și acopere promisiuni mincinoase. Vă rog să vă gândiți și la efectele economice ale acestei măsuri, pentru că banii pe care Dragnea, Teodorovici și Olguța Vasilescu vor să-i confiște nu sunt undeva într-un sac sau vreo visterie, ci sunt cu toții în economie, finanțând atât Guvernul, cât și afacerile private. Nu permiteți distrugerea un reforme demarate în urmă cu peste 10 ani și nu compromiteți șansa economie de a crește pe termen lung. Demonstrați românilor care v-au ales că, deși Guvernul este iresponsabil, măcar domniile voastre mai aveți un minim de responsabilitate față de soarta românilor!”, a cerut Ioan Bălan în Parlament.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de