PMP Suceava strânge semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Andronache: La Rădăuți primarul a fost ales cu 11 la sută din voturi. Nu e nici reprezentativ și nici legitim


Intră acum și în grupul de

PMP Suceava a declanșat, marți, o campanie de alegere a primarilor în două tururi de scrutin, a anunțat Anca Gâtlan, secretarul general al organizației județene.

Ea a precizat că este o campanie care a început în 20 aprilie în toată țara, iar PMP își propune strângerea a peste un milion de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi.

Gâtlan a arătat că Traian Băsescu a spus că din cauza unor greșeli s-a ajuns ca democrația din România să fie afectată în mod direct, una dintre acestea fiind și alegerea primarilor într-un singur tur ceea ce s-a dovedit că nu a fost un lucru benefic.

Ea a dat mai multe exemple din țară de alegere a primarilor cu o reprezentativitate scăzută.

„Este clar că acei primari nu sunt reprezentativi din punct de vedere electoral”, a spus Gâtlan care a arătat că nici nu se stimulează prezența la urne.

Gâtlan a mai anunțat că această campanie de strângere de semnături se va desfășura până în luna iunie și vor fi distribuite și pliante informative.

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a spus că președintele Traian Băsescu a recunoscut că a fost o eroare politică alegerea primarilor într-un singur tur.

„A recunoscut că a greșit și că și votul uninominal a fost o greșeală”, a menționat Andronache.

El a adăugat că PMP Suceava vrea să strângă cel puțin 30.000 de semnături în județ pentru revenirea la votul în două tururi.

Andronache a spus că dacă ar fi fost vot în două tururi în 2016, doar cinci primari din județ aar fi fost aleși din primul tur.

El a spus că cea mai scăzută reprezentativitate este în Rădăuți unde primarul a fost ales cu 11 la sută din voturi.

„Un primar ales cu 11 la sută nu este reprezentativ pentru locuitori, putem spune că nu e nici legitim”, a spus Andronache.

Întrebat dacă PMP nu mai susține majoritatea din Consiliul Local Rădăuți, el a spus că nu este nicio alianță la Rădăuți.

„Consilierii locali votează pentru nevoile cetățenilor din Rădăuți”,a  spus liderul PMP Suceava.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de