PMP Suceava vrea ca declarația de reunire cu Republica Moldova să fie citită în toate Consiliile locale din județ. Andronache: Nicăieri în țară nu s-a întâmplat ca la Suceava unde consilierii PSD și ALDE nu au vrut să semneze


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PMP Suceava își propune ca în toate Consiliile locale din județ să fie citită Declarația de reunire cu Republica Moldova.

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PMP Suceava, Dan Dumitru, a spus, marți, că PMP are un obiectiv de reîntregire a țării, de reunirea Republicii Moldova cu România.

„Este obiectivul nostru de țară care nu se poate realiza decât cu eforturi și cu munca noastră”, a spus Dumitru.

El a arătat că cei 70 de consilieri locali PMP din 40 de localități sucevene vor fi obligați să depună în ședințele de Consiliu local până în luna mai declarația de unire.

„PMP Suceava va transmite tuturor Consiliilor locale o scrisoare în care le cerem să dea dovadă de patriotism și să pună în ședința de Consiliu această declarație de unire”, a spus Dumitru.

El a adăugat că dorința PMP „de a muta granița la Nistru este știută”.

„Noi trăim astăzi după ideea a doi criminali, Stalin și Hitler”, a menționat Dumitru care a făcut referire la Pactul Ribbetrop-Molotov care mai are aplicabilitate doar în această zonă după ce țările baltice sunt membre NATO, UE.

Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a subliniat că PMP desfășoară o campanie națională de a fi citite în Consiliile locale aceste declarații simbolice de unire, adăugând că sunt deja șase localități sucevene unde a fost citită.

„Nicăieri în țară nu s-a întâmplat ca la Suceava unde consilierii PSD și ALDE nu au vrut să semneze pentru că sunt două declarații de unire. Erau cu totul diferite. PNL a propus o declarație de unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova, iar consilierii PMP o declarație de unire a României cu Republica Moldova. Erau cu totul diferite.Este o declarație simbolică. Lumea înțelege că noi ne dorim această unire. Trebuie să dăm dovadă de partiotism și să ne gândim și la românii de dincolo de Prut și nu numai la noi”, declarat Andronache.(N.B.)


Intră acum și în grupul de