Nechifor apreciază că întâlnirea europeană pe silvicultură de la Suceava va fi o „vizită eminamente turistică”: Mi-aș fi dorit ca la Suceava să avem măcar o reuniune la nivel de miniștri ai statelor UE


Intră acum și în grupul de

Fostul eurodeputat sucevean Cătălin Nechifor, deputat PSD, consideră că Suceava putea fi gazda unei întâlniri a miniștrilor statelor UE în cadrul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene și nu doar a directorilor din domeniul silviculturii.

Nechifor comentează într-o postare pe pagina sa de socializare anunțul făcut joi că Suceava va fi în perioada 5-7 iunie 2019 gazda reuniunii directorilor de regii ale pădurii din statele membre ale UE.

„Toate bune și frumoase. Numai că alegerile europene se vor fi terminat deja la acel moment (deja există un acord pentru data de 26 mai) și asta înseamnă că din punct de vedere politic că va fi o vizită eminamente turistică, de tip felul 1, felul 2 și felul 3, ținând cont și de faptul că președinția rotativă a Uniunii Europene urmează să fie predată la 1 iulie. Practic se va merge pe sloganul ” Finland is comming!””, arată Nechifor.

El a adăugat că și-ar fi dorit ca la Suceava să fie organizată măcar o reuniune la nivel de miniștri ai statelor UE, unul din domenii putând fi extinderea Uniunii, sau chiar cooperarea transfrontalieră și instrumentul european de vecinătate.

„Doar că rămânem numai cu bradul de Crăciun, care va fi împodobit cu ornamente produse în China, importate din Germania”, a apreciat ironic deputatul sucevean.

Suceava va fi gazda Reuniunii reprezentanților țărilor UE în domeniul silviculturii, în perioada 5-6 iunie 2019, în contextul în care România va deține, de la 1 ianuarie 2019, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, a anunțat, joi, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi.

Prefectul Mirela Adomnicăi a precizat că există întreaga deschidere din partea instituțiilor sucevene pentru organizarea acestei importante reuniuni europene.

 “Sunt convinsă că ne vom ridica la înălțimea și complexitatea evenimentului, cel puțin pe segmentul care ține de competența noastră  pe raza județului Suceava, în ce privește capacitatea administrativă-   logistică,  resursele naturale  pe care să le punem în valoare-,  astfel ca misiunea să fie încheiată cu succes”, a declarat prefectul de Suceava.(T. B.)


Intră acum și în grupul de