Cătălin Nechifor, după ce Iohannis cere demisia premierului Dăncilă: Guvernul Grindeanu a picat prin moțiunea de cenzură a majorității, Guvernul Tudose prin demisie în ședință de partid, iar Guvernului Dăncilă i se cere demisia de președinte. Guiness book trebuie reinventat!


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a apreciat, vineri, că în Anul Centenar, care trebuie să introducă un spirit de unitate, sunt introduse teme războinice dâmbovițene și crede că Guiness book ar trebui reinventat în ceea ce privește modul de îndepărtare a guvernelor în România.

 

„Guiness book trebuie reinventat. Iată că după ce Guvernul Grindeanu a fost demis prin propria moțiune de cenzură a coaliției politice majoritare, după ce Guvernul Tudose își dă demisia în ședința de partid, iată ca Guvernului Dăncilă i se cere demisia de către președintele Klaus Johannis. Pentru instalarea „Guvernului Meu” a fost nevoie să moară oameni și să își înainteze demisia premierul Victor Ponta. Mă întreb în ce fel vom mai putea scăpa de guvern în viitor, atât de inventivi suntem”, susține Nechifor.

El a adăugat că nu prea mai înțelege ceea ce se întâmplă în plan politic.

„Totuși clamăm Centenarul, spiritul care ar trebui să ne unească, ar trebui să ne preocupam de preluarea de la 1 ianuarie a președinției rotative a Uniunii Europene, când colo ce sa vezi, iar introducem teme războinice dâmbovițene”, a subliniat Nechifor.

Deputatul PSD amintește că Herodot spunea că „dacă tracii ar reuși să se unească ar fi o forță”  și că după atâta timp ne suntem în aceeași stare de dezbinare.

„Păcat, mare pacat!”, a concluzionat Nechifor.

Președintele Klaus Iohannis a cerut demisia șefului Guvernului, Viorica Dăncilă. „Nu face față acestei poziții”, a spus șeful statului. Klaus Iohannis aştepta explicaţii în legătură cu vizita Vioricăi Dăncilă şi a președintelui PSD, Liviu Dragnea, la Tel Aviv, dar în această dimineaţă, premierul l-a anunţat la telefon că nu va merge la Cotroceni pentru lămuriri.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de