Ministerul de Finanțe vrea să se împrumute în numele administrațiilor locale. Teodorovici: E mult mai facil să facem noi împrumuturile respective. El i-a asigurat pe primari că la rectificarea bugetară vor primi bani până la nivelul din 2017


Intră acum și în grupul de

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Suceava, că se ia în calcul ca Ministerul de Finanțe să se împrumute în locul primăriilor în condiții mai avantajoase și că banii vor fi apoi recuperați de la localități.

„Felul în care se pot împrumuta primăriile. Gândim inclusiv ca noi, la Ministerul de Finanțe, să luăm pentru proiectele publice, împrumutul masiv, iar după aceea să facem plata către autoritățile locale pentru că avem alt cost de finanțare. Este mult mai facil să facem noi împrumuturile respective și nu comunitățile locale și dacă tot sunt proiecte europene, proiecte publice, PNDL 2, PNDL 3, atunci trebuie să asiguri partea de cofinanțare, iar eu îi plătesc 100 la sută UAT-ului urmând ca în anii care urmează să-i opresc proporțional din confinanțarea lui aferentă”, a spus Teodorovici în conferință de presă.

El a anunțat că speră ca prima rectificare să fie la sfârșitul lunii iulie, dar că de la caz  la caz, acolo unde sunt blocaje de funcționare, se va găsi  soluția.

Teodorovici a participat ulterior la ședința CEx al PSD Suceava la Dumbrăveni unde, conform purtătorului de cuvânt al PSD Suceava, deputatul Alexandru Rădulescu, ministrul, „spre satisfacția primarilor prezenți”, a anunțat că în urma rectificării bugetare ce va avea loc în luna iulie, primăriile care au primit de la Ministerul Finanțelor publice sume sub nivelul bugetului anului 2017 vor primi restul banilor până la nivelul anului trecut, iar pentru anul viitor legea bugetului va suferi unele modificări încât să nu existe nicio unitate administrativ teritoriala defavorizată.

De asemenea, Teodorovici i-a anunțat pe cei prezenți că până la sfârșitul acestei sesiuni vor fi adoptate două legi extrem de importante pentru edili: legea achizițiilor publice și legea parteneriatului public- privat, a menționat Rădulescu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de