Cușnir: După 14 ani de administrație Lungu/PNL, sucevenii au ajuns să se mulțumească cu foarte puțin din partea edililor, pentru că puțin și prost e mai bine decât deloc. El se întreabă de ce într-un alt oraș condus de un primar liberal se poate mai mult și mai bine.


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, se întreabă de ce  în două orașe din România, Suceava și un alt oraș, ambele conduse de mulți ani de primari liberali, foști PDL, sunt diferențe atât de mari în ceea ce privește amenajarea unui loc de agrement, dar și în ceea ce privește siguranța traficului rutier, respectiv realizarea trecerilor pentru pietoni, mai ales că sunt executate de aceeași firmă din Suceava.

Cușnir susține într-un comunicat de presă că de 14 ani Ion Lungu, Lucian Harșovschi și „PDL-ul vopsit în PNL” încearcă să îi convingă pe suceveni cum au modernizat ei orașul și cât de mult le pasă lor de suceveni, dar că, în realitate, după 14 ani de minciuni și de promisiuni electorale neonorate, singurul lucru pe care l-au realizat este crearea unui nivel al așteptărilor și al exigențelor foarte mic din partea cetățenilor.

„După 14 ani de administrație Lungu/PNL, sucevenii au ajuns să se mulțumească cu foarte puțin din partea edililor, pentru că puțin și prost e mai bine decât deloc”, explică Dan Ioan Cușnir.

El prezintă comparativ două aspecte tratate diferit în Suceava și într-un alt oraș, civilizat și bine administrat și roagă cititorii să găsească diferențele dintre fotografii și eventual să ghicească ce fotografii sunt făcute în Suceava și care într-un alt oraș, civilizat.

Astfel, Cușnir arată că siguranța pietonilor este dată și de calitatea și vizibilitatea marcajelor stradale.

„Vă rugăm să analizați trecerile de pietoni din dreptul Grădiniței Așchiuță și din dreptul Liceului Ștefan cel Mare și să stabiliți dacă sunt diferențe comparativ cu cele dintr-un alt oraș. Ce au în comun aceste treceri de pietoni?  Trecerile de pietoni din orașul civilizat sunt realizate tot de o companie de prestigiu din Suceava, doar că acolo administratorii orașului știu ce să le ceară. Domnule Ion Lungu, oare cum o fi mai eficient, să vopsim în fiecare an, prost, trecerile de pietoni sau să adoptăm soluțiile moderne, mai scumpe, dar care au termen de garanție 10 ani?”, întreabă liderul organizației municipale PSD Suceava.

Mai mult, el subliniază că grijă față de cetățeni este ilustrată și de posibilitățile de petrecere a timpului liber pe care administrația le creează.

„Oare care dintre cele zone de agrement denotă grijă și respect față de utilizatorii bărcilor, cea cu 2 bărci sau cea cu 20 de bărci, cea care are lacul curat sau cea care are lacul plin de crengi, mâl și mătasea broaștei?”, mai întreabă Cușnir.

El menționează că deși între fotografiile pe care le prezintă se găsesc multe diferențe, ele au totuși ceva în comun: ambele orașe sunt conduse de mulți ani de un primar PNL-ist fost PDL-ist.

„De ce totuși avem atâtea diferențe? Aici trebuie să îi dăm dreptate lui Ion Lungu care a declarat săptămâna trecută: “Avem și noi Doreii noștri”. Așa este, avem și noi Doreii noștrii și aceștia se numesc Ion Lungu, Lucian Harșovschi și Marian Andronache care din păcate pentru suceveni Nu locuiesc în Suceava, dar îi afectează pe locuitorii Sucevei prin deciziile lor”, a conchis Dan Ioan Cușnir.(N.B.)


Intră acum și în grupul de