Nechifor, la România TV, despre o eventuală schimbare a guvernării PSD-ALDE: Există o teorie că se încearcă racolarea de parlamentari de la PSD și ALDE, dar e complicat să faci o guvernare cu cinci participanți la masa guvernului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Cătălin Nechifor, și-a exprimat scepticismul că președintele Klaus Iohannis ar încerca o schimbare a guvernării PSD-ALDE cu o altă majoritate și cu premier Siegfried Mureșan, deși există o teorie că se încearcă racolarea de parlamentari PSD și ALDE pentru o eventuală moțiune de cenzură depusă de PNL.

Nechifor a spus în emisiune că președintele Klaus Iohannis are o încredere de circa 30 la sută, ceea ce este puțin pentru un președinte în funcție și că acum caută soluții pentru al doilea mandat, mai ales că acea intenție de numire a sa în funcția de președinte al Consiliului European în locul lui Donald Tusk nu mai are șanse după ce președintele a avut o declarație nefericită privind „evreii” cu care s-ar întâlni în Israel Liviu Dragnea și Viorica Dănicilă.

„Îl văd pe Siegfried Mureșan adus la PNL pentru o întregire pe latură europeană, o încercare de a reabilita o relație pe care a stricat-o în mod evident la Bruxelles”, a spus Nechifor.

El a arătat că nu își face multe probleme privind modul în care guvernarea va fi dusă în continuare de PSD și ALDE.

„Doar dacă am fi absolut neorientați noi, PSD, ca să mai trântim un guvern, ceea ce cred că e destul de mult. Este o teorie în piață ca s-ar încerca să fie racolați parlamentari de la PSD, de la ALDE, dar e complicat să faci o guvernare cu cinci pariticipanți la masa guvernului cu PMP și USR”, a spus deputatul sucevean.

El consideră că nici măcar Klaus Iohannis nu mai crede în povestea unui guvern de tehnocrați.

„Sunt deja foarte multe dovezi statistice că acea guvernare a fost o catastrofă mergând de la deficitul care era să treacă de 3 la sută, la o absorbție spre zero de fonduri europene, la foarte multe acte pe care le întoarce CCR, inclusiv Klaus Iohannis le întoarce ordonanțe pe care guvernarea respectivă le-a emis”, a spus Nechifor.

Întrebat dacă scenariul cu Siegfried Mureșan prim ministru ar fi posibil, Nechifor și-a exprimat scepticismul.

„Domnul Klaus Iohannis putea să îl accepte premier pe domnul Siegrfried Mureșan în urmă cu câteva luni în urmă. A fost propunerea PMP. Domnul Băsescu l-a prezentat, l-a arătat frumos națiunii”, a mai spus deputatul.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de