Ioan Stan, despre plângerea penală depusă de Ludovic Orban împotriva Vioricăi Dăncilă: Asistăm, în mare parte, la repetarea scenariului din 2015 pus în scenă cu cinism de același Klaus Iohannis

Președintele PSD Suceava, Ioan Stan, a anunțat că PSD Suceava își exprimă totala susținere față de premierul Viorica Dăncilă care a demonstrat în această primă parte a anului 2018 că programul de guvernare PSD-ALDE poate fi implementat sub forma asumată în campania electorală.

„Aflând  din  presă că Ludovic Orban, președintele PNL, a depus o plângere penală la Parchetul General împotriva premierului Viorica Dăncilă, acuzând-o de înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României, am crezut inițial că este vorba de o fake news”, a declarat Stan.

Senatorul a adăugat că  s-a confirmat a fi un fapt real și că nu este vorba de o simplă clovnerie la care te-ai aștepta de la un asemenea personaj, care nu demult îi instiga pe colegii de partid la luptă cu bâta.

„Este de fapt o piesă a unui puzzle mult mai elaborat  din care fac parte și alte personaje pe care ironia sorții și naivitatea românilor le-a adus în fruntea țării și fac referire în primul rând la președintele  Klaus Iohannis. Am sentimentul de déjà-vu pentru că asistăm, în mare parte, la repetarea scenariului din 2015 pus în scenă cu cinism de același Klaus Iohannis, scenariu prin care inițial s-a început urmărirea penală a premierului, apoi s-a reușit îndepărtarea guvernului social-democrat”, a adăugat Ioan Stan.

El și-a exprimat convingerea că românii nu vor mai accepta încă o dată sfidarea rezultatului unor alegeri democratice, nu vor mai accepta ca din dorința susținerii unor interese străine să fie stopată activitatea unui guvern cu performanțe economice recunoscute în toate statisticile Uniunii Europene.

„Organizația Județeană PSD Suceava își exprimă totala susținere față de premierul Viorica Dăncilă care a demonstrat în această primă parte a anului 2018 că programul de guvernare PSD-ALDE poate fi implementat sub forma asumată în campania electorală”, a conchis Ioan Stan.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a depus o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă, la Parchetul General, în care o acuză de înaltă trădare. Parchetul General și-a declinat competența către DIICOT.

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui României informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

(N.B.)