Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache: Dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache consideră că președintele Klaus Iohannis acționează prin intermediul „muzicantului” Ludovic Orban pentru dărâmarea unei guvernări legitime prin depunerea unei plângeri împotriva premierului Viorica Dăncilă în condițiile în care, potrivit parlamentarului sucevean dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută.

„Asistăm la repetarea unui mod de operare, care a fost aplicat în 2015, când a fost demis premierul Victor Ponta. Atunci Klaus Iohannis a cerut, de mai multe ori (de 5 ori), demisia premierului. Tot atunci a fost inițiat un demers pentru începerea urmării penale a premierului. La scurt timp după aceea, ”a trebuit să moară oameni” pentru ca Guvernul să fie schimbat. Acel film se repetă astăzi, respectându-se același scenariu. Și în 2015, și acum, președintele Iohannis a dorit și dorește să dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creștere economică și mai mulți bani în buzunarele românilor”, susține senatorul sucevean.

Parlamentarul PSD consideră că Klaus Iohannis a dorit și dorește ca, prin mijloace care afectează grav statul de drept, să dea jos un guvern ales, care face performanță pentru România care asigură o dezvoltare durabilă a României și care a mărit veniturile românilor.

„Klaus Iohannis a dorit și dorește să pună în loc guvernul său, condus probabil de același pseudopremier Cioloș, care să blocheze mărirea salariilor și a pensiilor și să perpetueze abuzurile din Justiție.Să ne amintim cum guvernul legitim al PSD a fost dat jos cu o înscenare judiciară făcută de procurorii DNA premierului de atunci Victor Ponta. Înscenarea a fost demontată de instanță, dar, între timp, guvernarea a fost pierdută, România a pierdut un an, a stagnat un an cu guvernarea scoasă din pălărie de Klaus Iohannis”, a adăugat Virginel Iordache.

El atrage atenție că nu a auzit un cuvânt de regret din partea lui Klaus Iohannis și că nu l-a văzut asumându-și responsabilitatea pentru deturnarea democrației în folosul său personal, a guvernului său personal.

„Poate că dacă ar fi trebuit făcută o plângere penală pe numele cuiva din conducerea țării, pe numele lui Iohannis trebuia făcută. Ar merita cercetat pentru subminarea democrației cu mijloace și instrumente neconstituționale. Dacă aceste lucruri nu se vor  întâmpla am convingerea că actualul președinte va fi judecat de poporul român la votul din 2019”, a spus senatorul PSD de Suceava.

Potrivit acestuia, astăzi, modul de operare din 2015 pare să se repete, scopul este același.

 „Iohannis a început să ceară demisia premierului desemnat legal și democratic. Singura modalitate de a suspenda premierul propus de coaliția majoritară PSD-ALDE, validat de Parlamentul României și culmea…. numit de Președintele statului este cercetarea penală a d-nei Viorica Dăncilă – Primul ministru al României. De ce ? …din simplu motiv că Dna Dăncilă a fost mai ,,bărbat’” ca Victor Ponta, nelăsându-se șantajată.   Plângerea penală e pusă în mișcare.  Autorul acestei plângeri este  „muzicantul” Ludovic Orban( muzicant și nu muzician) care caută cu disperare să arate membrilor PNL că există, interpretând, după ureche, o melodie care i-a fost șoptită de la Cotroceni și care poluează fonic România”, a declarat Iordache.

După sa acest „demers jalnic”, al tandemului Orban-Johannis, este toxic, antidemocratic, de nerespectare a votului popular din 16 decembrie 2016 și aduce prejudicii grave României și românilor, atât în plan intern câ și internațional.

„Întrebarea pe care ne-o punem cu îngrijorare este: la ce au de gând să dea foc acum?”, a conchis Virginel Iordache.(N.B.)