Ion Lungu: Nu voi candida la europarlamentare. Eu, ca primar, am un angajament cu sucevenii. Voi rămâne primarul municipiului Suceava și mă încăpățânez să duc la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferința săptămânală de presă, că nu va candida la alegerile europarlamentare și că va continua mandatul de primari și să ducă la îndeplinire  ceea ce a promis sucevenilor, recunoscând că a fost întrebat dacă și-ar dori din partea PNL o asemenea candidatură.

Lungu a explicat că această discuție cu candidatura la alegerile europarlamentare a apărut după ce s-a convenit în PNL că fiecare regiune va avea un loc eligibil la europarlamentare.

„Din regiunea Moldova, cea mai performantă din punct de vedere politic, la PNL, este organizația de la Suceava. Dacă tot este un post eligibil pe Moldova, acesta ar trebui să vină la Suceava, nu mergem și scoatem europarlamentari din alte județe când noi avem performanță aici”, a spus Lungu.

El consideră că omul cel mai îndreptățit să meargă la europarlamentare este Gheorghe Flutur, care are anvergura unui lider național și care ar urma să obțină unul din primele locuri eligibile în condițiile în care locurile 5 -6 sunt cu risc.

„O personalitate cum este domnul Flutur poate să apară în primii trei-patru. În măsura în care nu merge dumnealui, șansele se diminuează pentru alții”, a explicat Lungu.

El a recunoscut că a fost întrebat dacă și-ar dori o asemenea candidatură, dar că dorește să continue mandatul de primar.

„În ceea ce mă privește,am fost și eu întrebat dacă vreau. A fost o întrebare de formă mai mult, nu de fond. Au apărut și articole în presă și mă oprește lumea pe stradă și mă întreabă dacă plec la europarlamentare. Vreau să spun ferm și categoric: nu voi candida la europarlamentare. Postul de europarlamentar este un post rezonabil. Eu, ca primar, am un angajament cu sucevenii. Voi rămâne primarul municipiului Suceava în acest mandat și mă încăpățânez să duc la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor”, a declarat Lungu.

El a subliniat că afirmă cu certitudine și fără alte intepretări că nu va candida la alegerile europarlamentare pentru că vrea să-și ducă acest mandat până la capăt.

Ion Lungu a adăugat că este oprit pe stradă și întrebat dacă va pleca din postul de primar pentru funcția de europarlamentar și că de fiecare dată a spus că va continua proiectele începute.

„Eu, înainte de a fi primar, sunt cetățean al acestui oraș. Când nu voi mai fi primar vreau să merg pe stradă și nu să trec strada pe partea cealaltă. Mă voi bate în acest mandat să duc la îndeplinire ceea ce am promis”, a mai declarat Ion Lungu.

News Bucovina a scris despre posibilitatea unei candidaturi a lui Ion Lungu la alegerile europarlamentare din mai 2019 în condițiile în care mai mulți primari liberali de municipii reședință de județ au anunțat că își doresc să candideze la aceste alegeri.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de