PSD Suceava se pregătește de alegeri după doi ani de interimat. Senatorul Ioan Stan- singurul candidat pentru funcția de președinte. Pentru cele 18 funcții de vicepreședinte vor fi candidaturi loc pe loc. Funcția de președinte executiv se menține vacantă-surse


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PSD Suceava ar urma să organizeze alegeri interne după doi ani de interimat asigurat de senatorul Ioan Stan după ce, în urma alegerilor locale din 2016, președintele de atunci al organizației, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit din funcție de Liviu Dragnea pentru că PSD nu a recâștigat președinția CJ Suceava.

Potrivit unor surse politice, pregătirile sunt făcute pentru data de 22 iunie, care însă trebuie să fie reconfirmată de conducerea centrală a partidului.

Alegerile pentru conducerea organizației județene Suceava ar fi trebuit organizate de mai mult timp, dar s-a așteptat modificarea Statutului partidului care prevedea alegerea președintelui organizației prin votul tuturor membrilor de partid, procedură care a fost considerată greu de realizat.

La alegerile din organizația județeană PSD Suceava nu vor exista emoții pentru candidați, fiind candidaturi agreate loc pe loc.

Pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iulie 2016.

Funcția de președinte executiv nu va fi ocupată și, probabil, se așteaptă adoptarea Codului Administrativ care permite prefecților și subprefecților să dețină funcții politice, situație în care prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi,  ar urma să devină președinte executiv, contrar zvonurilor că funcția ar urma să fie ocupată de fostul președinte Gavril Mîrza.

De fapt, din noua structură de conducere a organizației județene nu va face parte niciunul dintre foștii președinți ai acestei organizații, la fel ca la nivel central, susțin sursele citate, care au menționat că din cei trei foști președinți, Ioan Băncescu, Gavril Mîrza și Cătălin Nechifor, doar Gavril Mîrza mai este membru PSD, iar că acesta nu va fi nici vicepreședinte al organizației.

Cele 18 funcții de vicepreședinte ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache și deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, membrii organizației care fac parte din Guvern, respectiv ministrul Educației, Valentin Popa, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei și subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuți, Nistor Tatar, dar și liderul grupului PSD din Consiliul Județean, Mihai Grozavu.

Subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Cristian Șologon, ar urma să preia funcția de secretar al organizației județene, deținută din 2010 de Lorand Ercse.

Cu noua structură de conducere a organizației județene PSD Suceava, Ioan Stan va încerca să câștige cel mai mare scor la alegerile din anul 2019, alegerile europarlamentare și prezidențiale, urmate, în 2020 de alegerile locale și parlamentare.

De menționat este că Ioan Stan vizează în 2020 funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni.(T.B.)


Intră acum și în grupul de