Deputatul PNL Angelica Fădor: Am reușit să obținem majoritate în Comisia de Agricultură și Silvicultură pentru legea privind trecerea pădurilor-parc la administrațiile locale. Mai avem de obținut avizele comisiilor de administrație și mediu


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, inițiator al Legii prin care se prevede posibilitatea ca pădurile-parc să treacă la administrațiile locale a declarat, marți, pentru News Bucovina că a reușit să se obțină majoritate în favoarea proiectului în Comisia de Agricultură, Silvicultură și Servicii Conexe din Camera Deputaților.

Fădor a explicat că a întreprins mai multe demersuri pentru a convinge parlamentarii de necesitatea aceastui proiect de lege și a explicat și membrilor Guvernului care sunt avantajele acestei legi.

Ea a menționat că urmează să continue demersurile pentru ca proiectul să fie avizat și de comisiile de Administrație și de Mediu.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a salutat votul în Comisia de Agricultură și Silvicultură și a mulțumit deputatului Angelica Fădor pentru lobby-ul făcut în favoarea acestei legi, iar deputatului Emanuel Havrici a transmis mulțumiri pentru sprijinul acordat.

De menționat este că acest proiect de lege are coinițiatori toți parlamentarii de Suceava.

Prin acest proiect de lege mai multe administrații locale, între care și Primăria Suceava, vor putea să primească păduri-parc ce se află pe teritoriul acestor localități

După promulgarea legii, Primăria Suceava intenționează să solicite să primească circa 150 de hectare din Parcul Șipote și Păduricea Zamca pe care le va amenaja ca zone de agrement.(T.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de