Conferința județeană de alegeri a organizației PSD Suceava a fost amânată și va fi reprogramată

Conferința județeană de alegeri a organizației județene PSD Suceava programată pentru data de 22 iunie a fost amânată și va fi reprogramată, cel mai probabil în toamna acestui an.

 

Conducerea centrală a PSD a decis să amâne conferințele județene de alegeri în organizațiile care au conduceri interimare au declarat surse din partid pentru News Bucovina.

Potrivit surselor citate  în mai multe județe nu s-au finalizat conferințele locale de alegeri, iar în aceste condiții s-a decis amânarea organizării conferințelor județene.

„Va fi stabilit un alt calendar de organizare a conferințelor județene, cel mai probabil, în toamna acestui an”, au menționat sursele citate.

La Conferința județeană de alegeri a PSD Suceava ar fi urmat să participe și președintele PSD, Liviu Dragnea.

Organizația județeană PSD Suceava urma să organizeze, în 22 iunie, alegeri interne după doi ani de interimat asigurat de senatorul Ioan Stan după ce, în urma alegerilor locale din 2016, președintele de atunci al organizației, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit din funcție de Liviu Dragnea pentru că PSD nu a recâștigat președinția CJ Suceava.

Alegerile pentru conducerea organizației județene Suceava ar fi trebuit organizate de mai mult timp, dar s-a așteptat modificarea Statutului partidului care prevedea alegerea președintelui organizației prin votul tuturor membrilor de partid, procedură care a fost considerată greu de realizat.

Pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iulie 2016.

Cele 18 funcții de vicepreședinte ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache și deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, membrii organizației care fac parte din Guvern, respectiv ministrul Educației, Valentin Popa, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei și subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuți, Nistor Tatar, dar și liderul grupului PSD din Consiliul Județean, Mihai Grozavu.

De menționat este că Ioan Stan vizează în 2020 funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni.(T.B.)

loading...