Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, răspunde acid fostului lider al organizației, deputatul Cătălin Nechifor privind înlocuirea lui din funcția de secretar al Grupului de prietenie cu Qatar: Nu puteți lua în bagaj chiar tot ce ați primit de la PSD

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a răspuns, vineri, fostului lider al organizației județene, deputatul Cătălin Nechifor, în legătură cu unele „afirmații veninoase” ale acestuia după ce Ioan Stan a propus înlocuirea lui din funcția de secretar al Grupului de prietenie cu statul Qatar.

„Din respect pentru cetățenii județului Suceava am hotărât să răspund unor afirmații veninoase plasate pe pagina personală de socializare, preluate de media suceveană, de către un personaj ce s-a afirmat cu sprijinul PSD și mai puțin pe baza calităților dovedite în viața de zi cu zi. Fac acest lucru pentru că cetățeanul în cauză iese, cum se spune în popor, „la drumul mare” contând probabil pe faptul că nu ne pierdem timpul cu nimicuri. Doar că trebuie să ne întrebăm: “Ce, Doamne iartă-mă o fi făcut acest domn Cătălin Ioan Nechifor timp de aproape două mandate de deputat, ales pe listele PSD cu strădania organizațiilor locale, dacă nici măcar Regulamentul de funcționare al Camerei Deputaților nu l-a priceput?” Sigur, știm că sunt persoane care au nevoie să citească de foarte multe ori un text spre a-i desluși semnificația. Îl numărăm și pe dl. deputat printre acestea, fără nici un efort, deși timpul petrecut în Parlamentul României ar fi fost suficient pentru lectura cu pricina, presupunând că măcar asta a făcut. Poate că e vremea să-l lămurim”, și-a început  Ioan Stan replica la afirmațiile lui Nechifor.

El îi transmite acestuia că Grupurile parlamentare din Cameră și Senat, urmare a modificărilor survenite în componența nominală a acestora, operează modificări ale diverselor structuri de lucru și că dacă tot a decis deputatul Nechifor să părăsească PSD, ar fi trebuit să știe că nu poate  lua în bagaj chiar tot ce a primit de la PSD.

„Funcțiile rămân la grupul parlamentar pe care l-ați părăsit și vor fi ocupate de alții, pentru că nimeni nu este de neînlocuit, iar în cazul dumneavoastră chiar nu e greu. Așa încât presupunerea că mi-aș fi pierdut timpul cu înlocuirea dumneavoastră din funcția de secretar al Grupului de prietenie cu Qatar este hilară. Am primit cererea de la Grupul parlamentar PSD și am propus modificarea componenței grupului de prietenie în conformitate cu prevederile regulamentare precizate în documentul pe care l-ați omis din preocupările dumneavoastră timp de aproape două mandate. Iar pentru disprețul manifestat față de reguli și mai ales față de sucevenii pe care îi dezavuați în ironiile forțat multilingve ați fi meritat o sănătoasă băgare în seamă, așa ca la Cămârzani”, a continuă Stan.

În ceea ce privește “cramponarea de funcții” pe care fostul lider al PSD Suceava o invocă, senatorul Ioan Stan spune că are amendamente serioase pentru care este necesar să evoce anul 2016 când Nechifor a pierdut alegerile pentru CJ Suceava.

„În conștiința alegătorilor suceveni se însumaseră așteptările din timpul mandatului pe care nu l-ați onorat. Drumuri județene, centura capitalei de județ, spitalul municipal Fălticeni, depozitele ecologice de la Moara și Pojorâta și câte altele, rămase într-o mult prea lungă așteptare, și-au spus cuvântul. Încă ne amintim cum ministrul de atunci al Dezvoltării Regionale vă reproșa public dezinteresul perpetuat ani de zile față de dorințele sucevenilor. Rezultatele obținute de organizația județeană Suceava în alegerea președintelui Consiliului Județean v-au descalificat în așa măsură (o diferență de 26.000 de voturi) încât se impunea să demisionați din funcția de președinte al PSD Suceava”, a arătat Ioan Stan.

El a menționat că atunci s-a așteptat în van acest gest de onoare, dar că Nechifor nu l-a făcut, motiv pentru care a fost demis.

Stan dezvăluie că a  fost chemat la conducerea partidului și că i s-a propus preluarea interimară a funcției din care acesta a fost demis și că a găsit organizația într-o stare de neglijare totală.

„Nu am dorit și nu am cerut acest lucru. Motiv pentru care am refuzat solicitarea. Nu o dată ci de două ori. Așa încât am fost numit de Comitetul Executiv Național ca președinte interimar al organizației județene Suceava. Numit domnule deputat! Am înțeles această numire așa cum era corect, ca pe o sarcină de partid. Nu mi-a fost ușor de loc. Am găsit organizația într-o stare de neglijare inacceptabilă începând cu evidențele și culminând cu situația financiară. N-am comentat și n-am așteptat să vină alții să rezolve. Nu am făcut publice nici un fel de critici la adresa a ceea ce ar fi trebuit să fie activitatea unui președinte de organizație județeană”, susține Ioan Stan.

El subliniază că, în încercarea de a-i proteja imaginea l-a nominalizat și i-a susținut înscrierea pe listele de propuneri la alegerile parlamentare și că acesta a fost înlăturat de pe această listă, de cei care, conform prevederilor statutare aveau dreptul să o facă.

„Am refăcut lista și v-am susținut pentru a doua oară. Ați fost eliminat iar și de acestă data a trebuit să argumentez personal menținerea propunerii dumneavoastră. Am fost cu siguranță convingător din moment ce ați rămas pe lista de propuneri. Și mai mult decât atât mobilizarea noastră la alegeri v-a adus locul în Camera Deputaților, pe listele PSD domnule deputat, dacă ați uitat cumva”, a mai arătat Stan.

Senatorul PSD continuă rememorând întregul traseu în organizația județeană a lui Nechifor.

„Vă amintiți ca ați primit sprijinul aproape părintesc al președintelui de atunci al organizației? Ați fost susținut pas cu pas și ați avut o ascensiune ca nimeni altul. Cum ați răsplătit acest sprijin am constatat cu toții. Așa ați ajuns unde ați ajuns: investit cu încrederea noastră și tratat mereu cu înțelegere pentru ceea ce speram să se datoreze tinereții și lipsei dumneavoastră de experiență. Ați primit toate aceste funcții ca și cum vi s-ar fi cuvenit. V-ați înșelat ! Nu vi s-au cuvenit! Vi le-a acordat organizația PSD!Și acum veniți să vorbiți despre lipsa dumneavoastră de interes pentru funcții”, a mai transmis Ioan Stan.

El spune că Nechifor ar fi dovedit mereu că nu responsabilitățile, ci privilegiile îl interesează.

„Oricum, din partea noastră, a mea cu siguranță, nu vă mai paște “primejdia” de a fi susținut pentru vreo demnitate de partid sau de altă natură. Îmi îngădui să vă amintesc zicerile populare care vorbesc despre picioarele scurte ale minciunii și despre pericolul la care se expune cel care scuipă în sus. Sper să le înțelegeți fiind exprimate în limba română”, încheie Ioan Stan replica transmisă lui Nechifor.

Președintele Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, senatorul PSD de Suceava Ioan Stan, președinte al organizației județene PSD Suceava, a cerut, recent, Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului să modifice componența unor grupuri de prietenie parlamentară după ce parlamentari ai PSD au părăsit partidul.

Între propuneri se află și înlocuirea lui Cătălin Nechifor, fost președinte al PSD Suceava, actual deputat PSD, din funcția de secretar al grupului parlamentar de prietenie cu statul Qatar.

Nechifor a remarcat pe pagina sa de socializare că are noroc că nu face parte din din grupul interparlamentar Kmrzy pentru că ar fi fost scos și de acolo.

„Nu trebuie să fii expert să dai în bobi, pe principiul să nu uiți Darie sau în limbaj internațional “poliglod” from Sarah with love, azi m-au propus să mă zboare și din funcția din grupul de prietenie cu Qatar, unde eram “decât” secretar. Nu-i cu bănat, să nu creadă cineva că mă cramponam de funcții, mai ales că la cea de vicepreședinte al Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților am anunțat că renunț, la pachet cu demisia din grupul PSD. Noroc că nu fac parte și din grupul intreparlamentar Kmrzy că mă trezeam scos și de acolo”, a comentat Nechifor situația. (N.B.)

 

 

loading...