Fostul senator Ovidiu Donțu confirmă că revizuirea Constituției în 2015 a fost blocată pentru că președintele Klaus Iohannis nu a dorit modificarea legii fundamentale


Intră acum și în grupul de

Fostul senator PSD de Suceava Ovidiu Donțu, fost membru al Comisiei de revizuire a Constituției, a confirmat, luni, declarațiile făcute de Călin Popescu Tăriceanu potrivit căruia președintele Klaus Iohannis nu a dorit revizuirea Constituției și că, prin consilierul prezidențial Simina Tănăsescu a transmis, în 2015,  membrilor comisiei că președintele nu-și dorește revizuirea legii fundamentale.

„Confirm”, a declarat Ovidiu Donțu în exclusivitate pentru News Bucovina. El a menționat că, mai mult, președintele „a trimis o scrisoare, a trimis-o pe Simina Tănăsescu la Comisie să ne pondereze dacă avem de schimbat anumite lucruri și dacă nu e mai bine o nouă Constituție”.

El a menționat că la acea dată Curtea Constituțională, în 28 de spusese că se încalcă limitele revizuirii.

„Când încalci în 28 de puncte limitele revizuirii, asta înseamnă că 28 de lucruri pe care vrei să le modifici, le poți modifica printr-o nouă Constituție”, a spus Ovidiu Donțu.

Fostul senator sucevean a adăugat că blocajul a venit de la Președinție, iar  apoi liberalii s-au retras din Comisie, nu au mai paticipat la lucrări și nu era cvorum.

„Sigur de aia s-a oprit. Noi am discutat chiar recadrarea celor 28 de puncte, la care renunțăm și care le reașezăm, și chiar ajunsese Chelaru (Ion Chelaru, președintele Comisiei de revizuire a Constituției n.r.) la un acord. Exista o opinie. La un moment dat a picat tot”, a mai spus Ovidiu Donțu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a dezvăluit că revizuirea Constituției a fost blocată în 2015 de președintele Klaus Iohannis prin consilierul prezidențial Simina Tănăsescu.

“Am să vă mai dau o informaţie care este la prima mână. (…) În 2015 a mai fost o discuţie în care a fost implicată doamna consilier prezidenţial, cu paralamentarii care făceau parte din Comisia de revizuire a Constituţiei şi cărora li s-a transmis de către doamna consilier că preşedintele nu doreşte nicio modificare a Constituţiei. Prin urmare, cei care erau în Comisie din partea PNL au primit ordine clare de boicotare. Comisia nu a mai funcţionat şi totul a rămas cum ştiţi”, a spus Tăriceanu.


Intră acum și în grupul de