Exclusiv LIVE- Noul vicepreședinte național al PMP, Marian Andronache, anunță posibilitatea realizării Alianței Dreptei împotriva PSD: Dreapta nu are nicio șansă dacă nu se aliază contra PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele național al PMP, Marian Andronache, lider al organizației județene PMP Suceava, a declarat, marți, pentru Interviurile Exclusiv LIVE News Bucovina, că după Congresul PMP unde a fost aleasă o nouă conducere, iar Traian Băsescu a făcut un „pas lateral” se permite începerea discuțiilor privind realizarea Alianței Drepte pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019.

Marian Andronache, ales vicepreședinte național al PMP la Congresul desfășurat sâmbătă, a declarat că fostul lider al partidului, Traian Băsescu , încă din 2016 discută de acest congres în care să se retragă din fruntea formațiunii, să facă un pas lateral și să dea voie celor tineri să participe la reconstrucția partidului.

„El era cel mai în vârstă lider de partid, acum e Călin Popescu Tăriceanu”, a spus Andronache.

Liderul PMP Suceava a mai spus că a trecut vremea partidelor conduse de lideri și a venit vremea partidelor conduse de o echipă.

„Nu prea mai discutăm de lideri politici în România pentru că nu prea mai există. Poate nu discutăm de lideri nici la nivel de Europa. Acum se construiesc echipe care să dea o nouă vigoare partidului”, a explicat liderul PMP.

El crede că această schimbare de la nivelul conducerii PMP va putea da naștere negocierilor pentru o alianță a partidelor de dreapta.

„Probabil, că și această schimbare care s-a făcut la nivelul conducerii va duce la o negociere pentru Alianța Dreptei. Dreapta nu are nicio șansă dacă nu se aliază contra PSD. Va fi, practic, o alianță anti-PSD”, a spus Andronache

Întrebat dacă va fi o alianță anti PSD-ALDE, Marian Andronache a spus că aceasta va fi doar anti-PSD.

„Cu ALDE mai discutăm și e normal să vină alături de dreapta”, a spus Andronache.

El a menționat că era greu ca aceată Alianță a Dreptei să se concretizeze atât timp liderii partidelor de dreapta ar fi trebuit să se așeze la masă cu Traian Băsescu.

„Nu aveau nicio șansă. Îi domina categoric, și probabil și lucrul acesta a făcut ca dumnealui să facă un pas în lateral”, a spus Andronache.

El a spus că se dorește o alianță a PNL, cu USR și PMP, pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale din 2019, dar exclude o fuziune.

„De fuziune nu se discută și nici nu aș fi de acord, deocamdată, așa ceva. Alianță, da, pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale, dar în niciun caz fuziune”, a explicat Andronache.

Vezi aici interviul transmis LIVE de News Bucovina.


Intră acum și în grupul de