Deputatul Emanuel Havrici:Prin legea propusă de parlamentarii PSD de Suceava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților primește pădurile pe care le deține acum și pe care le cere în instanță Direcția Silvică Suceava și nu cele 160.000 de ha ale Fondului Bisericesc (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava, Emanuel Havrici, membru al Comisiei de agricultură, silvicultură și servicii conexe din Camera Deputaților a explicat că proiectul legii inițiat de parlamentarii PSD de Suceava privind împroprietărirea unităților de cult ortodox din județul Suceava cu câte 30 de hectare de pădure, nu face altceva decât să păstreze situația actuală și nu să pună în proprietate Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților cu 160.000 de hectare de pădure.

„A fost transmisă o informație a unei agenții naționale de presă care nu este corelată cu legea. Făcea referire la tot fondul bisericesc”, a declarat Havrici în cadrul Interviurilor Exclusiv LIVE News Bucovina.

El a explicat că proiectul de lege inițiat de liderul PSD, Liviu Dragnea și parlamentarii PSD de Suceava se referă la cele 30 de hectare de pădure pe care parohiile sucevene le au acum în proprietate.

Havrici a spus că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuțilro, prin unitățile sale, parohii, mănăstiri, filii, deține la ora actuală respectivele suprafețe de pădure, dar se află în proces cu Direcția Silvică Suceava.

„Noi am venit doar cu o completare, în așa fel încât lucrurile să fie lămurite. Nu este vorba de cele 160.000 de hectare”, a subliniat deputatul.

El a ținut să menționeze că ocoalele silvice care sunt ale DS Suceava nu vor avea niciun fel de modificare în structură sau în administare pentru că se vor da doar terenurile împădurie pe care Arhiepiscopia le are la ora actuală.

„Legislația prevedea să se dea 30 de hectare în limita suprafețelor avute în proprietate la data naționalizării. Noi am adăugat „în limita suprafeței aflate în proprietate, administrare sau folosință”. Atunci, Arhiepiscopia, prin unitățile pe care le are, poate să gestioneze în continuare suprafața pe care o are în litigiu. Practic, nu se va schimba nimic”, a declarat Havrici.

Deputatul PSD de Suceava confirmă astfel informațiile prezentate de News Bucovina pe acest subiect.

 

News Bucovina a prezentat subiectul aici Prefectura și Direcția Silvică Suceava se judecă degeaba cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților pentru anularea de titluri de proprietate pentru circa 16.000 de hectare de pădure. Liviu Dragnea și parlamentarii PSD de Suceava au inițiat o lege prin care împroprietăresc unități de cult dacă li se anulează titlurile de proprietate  


Intră acum și în grupul de