Membri ai PSD Suceava și-au motivat susținerea pentru Liviu Dragnea pentru că forțe obscure vor distrugerea PSD urmată de destructurarea țării


Intră acum și în grupul de

Ședința Biroului Permanent lărgit a PSD Suceava a decis, vineri, la Mălini, cu unanimitate să voteze o rezoluție prin care susțin ca, după condamnarea la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în primă instanță, Liviu Dragnea să rămână președinte al partidului și președinte al Camerei Deputaților.

Ședința a fost condusă de deputatul Eugen Bejinariu în condițiile în care liderul interimar al organizației județene, senatorul Ioan Stan, era plecat la ședința CEx de la București.

Discuțiile au fost canalizate în favoarea președintelui PSD, Liviu Dragnea, iar dușmanul a fost identificat în forțe obscure, statul paralel, care doresc să distrugă PSD, iar ca o consecință și să destructureze România, iar Liviu Dragnea este victima unui proces politic, potrivit mai multor surse participante.

Deputatul Maricela Cobuz a susținut că trebuie să se facă scut în jurul liderului formațiunii și a făcut apel la unitate în apărarea președintelui PSD Liviu Dragnea.

Senatorul Virginel Iordache a atras atenția că vizitele recente ale unor oficiali străini nu au fost întâmplătoare și că s-a dorit condamnarea liderului PSD și distrugerea PSD mai ales că în Europa, PSD este cel mai puternic partid social-democrat din familia socialiștilor europeni.

Pe de altă parte, primarul PSD de Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a criticat parlamentarii pentru că nu și-au făcut treaba în Parlament, iar legile justiției nu au fost modificate.

Și fostul lider al PSD Suceava, Gavril Mîrza, a susținut că nu se impune schimbarea președintelui partidului pentru că au fost momente în care partidul și-a destituit liderii, cum a fost în cazul Adrian Năstase și apoi formațiunea și-a revenit cu greu.

Invitat să ia cuvântul, președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a vorbit în cadrul ședinței, arătând că într-o țară normală un lider politic într-o asemenea situație își prezenta demisia, dar i s-a răspuns că România nu este o țară normală, iar Liviu Dragnea este victima unui proces politic.

„S-a decis susținerea în continuare a domnului Liviu Dragnea atât pentru funcția de preşedinte al PSD cât şi de preşedinte al Camerei Deputaților, păstrarea  unității partidului, asigurarea guvernării şi îndeplinirea tuturor măsurilor din programul de guvernare, singurul program coerent care poate să asigure bunăstarea. În acelaşi timp s-a solicitat urgentarea trecerii prin Parlament a legilor menite să asigure o justiție independentă şi corectă”, a anunțat, oficial, PSD Suceava la finalul ședinței.

Potrivit sursei citate, rezoluția a fost votată cu unanimitate.(N.B.)


Intră acum și în grupul de