Acasă Politica Susținere din partea tuturor grupurilor parlamentare pentru legea prin care Parcul Șipote...

Susținere din partea tuturor grupurilor parlamentare pentru legea prin care Parcul Șipote și Pădurea Zamca vor putea trece la Primăria Suceava. Deputatul Angelica Fădor: În ziua în care sărbătorim pe Ștefan cel Mare și Sfânt, pădurea care duce la Cetatea de Scaun a Sucevei are șanse să fie amenajată corespunzător


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor,a anunțat, luni, că toate grupurile parlamentare s-au pronunțat în favoarea legii prin care pădurile-parc vor putea să treacă la administrațiile locale și că astfel, când se serbează Sf. Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, se dă un semnal că Parcul Șipote care duce spre Cetatea de Scaun a Sucevei va putea să fie amenajat corespunzător.

„Astăzi a fost inclusă pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare a Parlamentului proiectul inițiat de parlamentarii de Suceava care prevede posibilitatea transferului pădurilor-parc la administrațiile locale de pe raza cărora se află, vizând inclusiv Parcul Șipote și Pădurea Zamca din Suceava. S-a și discutat acest proiect. Am luat cuvântul din partea inițiatorilor, iar apoi au luat cuvântul reprezentantanți din partea tuturor grupurilor parlamentare și au susținut proiectul de lege urmând ca joi să intre la vot final”, a spus Angelica Fădor.

Ea a subliniat că nu e întâmplător că, în 2 iulie, când îl sărbătorim pe Ștefan cel Mare și Sfânt, pădurea care duce la Cetatea de Scaun a Sucevei va putea trece în administrarea Primăriei care va putea astfel să facă amenajări.



De menționat este că acest proiect de lege are coinițiatori toți parlamentarii de Suceava.

Prin acest proiect de lege mai multe administrații locale, între care și Primăria Suceava, vor putea să primească păduri-parc ce se află pe teritoriul acestor localități

După promulgarea legii, Primăria Suceava intenționează să solicite să primească circa 150 de hectare din Parcul Șipote și Păduricea Zamca pe care le va amenaja ca zone de agrement.(T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version