Parcul Șipote și Pădurea Zamca vor putea trece la Primăria Suceava după ce legea prin care acest transfer se face a fost votată de deputați. Deputatul Angelica Fădor: Este primul proiect de lege inițiat și susținut de toți parlamentarii județului Suceava care este adoptat


Intră acum și în grupul de

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, cu doar un vot împotrivă, legea prin care pădurile-parc vor putea să treacă la administrațiile locale ceea ce va permite ca Parcul Șipote și Pădurea Zamca, totalizând 150 de hectare de pădure, vor putea fi transferate în proprietatea municipiului Suceava.

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor care a participat la elaborarea proiectului de lege și a prezentat în diferite comisii parlamentare din Senat și Camera Deputaților punctul de vedere al inițiatorilor, a declarat că mulțumește colegilor săi parlamentari pentru votul acordat.

„Este primul proiect de lege inițiat și susținut de toți parlamentarii județului Suceava”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a mulțumit fostului secretat de stat Gelu Puiu pentru sprijinul consistent acordat în elaborarea actului normativ și pentru implicarea lui în realizarea acestui proiect legislativ.


Prin această lege lege mai multe administrații locale, între care și Primăria Suceava, vor putea să primească păduri-parc ce se află pe teritoriul acestor localități.

După promulgarea legii, Primăria Suceava intenționează să solicite să primească circa 150 de hectare din Parcul Șipote și Păduricea Zamca pe care le va amenaja ca zone de agrement.(T.B.)


Intră acum și în grupul de