Nechifor: Dacian Cioloș, numitor comun pentru „frăția” PSD-PNL care a inspectat pârtia de pe Rarău. Ministrul Turismului, Bogdan Trif a fost secretar de stat în Guvernul Cioloș, iar Cioloș a fost șef de cabinet al ministrului Gheorghe Flutur


Intră acum și în grupul de

Deputatul Pro România de Suceava, Cătălin Nechifor, fost președinte al Consiliului Județean Suceava, a remarcat că vizita ministrului Turismului, Bogdan Trif, pentru a vedea lucrările la pârtia de schi din Masivul Rarău arată că politicienii de la PNL și PSD „sunt ca frații”.

Nechifor a constatat politicieni de la PNL și PSD sunt ca frații când încearcă sa găsească soluții pentru pârtia de pe Rarău și a remarcat și ideile cu care vine ministrul Turismului, care a fost și secretar de stat în guvernul condus de Dacian Cioloș, cel care i-a fost șef de cabinet actualului președinte de Consiliu Județean Suceava.

Fostul președinte al Consiliului Județean Suceava în perioada 2012-2016 și-a exprimat însă scepticismul că pârtia va fi funcțională în iarna acestui an.

El arată că pârtia a fost gândita în anul 2007 fără a se ține cont de situl Natura 2000 și de statutul de rezervație naturală, fapt ce a blocat posibilitatea construirii în zona înaltă a masivului Rarău.

Nechifor a menționat că s-a construit în prima parte doar tronsonul 1, unde era permis acest lucru, profilarea pârtiei, instalația de transport pe cablu.

El amintește că în anul 2012 a încercat împreună cu prefectul de atunci, Florin Sinescu, să găsească o modalitate de finalizare a primului tronson, inclusiv prin concesionarea pârtiei către un operator privat care să realizeze inclusiv omologarea, dar că între anii 2012 și 2016 Primăria Câmpulung Moldovenesc a acționat în instanță constructorii pentru modul în care au realizat investiția ceea ce a blocat orice posibilitate de a continua investiția, cât timp litigiul era pe rol.

„În 2017 au ajuns la o soluția propusă de noi, dar încă nu s-a reușit omologarea și punerea în funcțiune, în condițiile în care Primăria a demarat concesiunea încă din decembrie anul trecut și plățile s-au făcut în totalitate”, a adăugat Nechifor.

El crede că șansele ca pârtia să fie funcțională în această iarnă sunt minime.

„Sunt șanse mici ca anul acesta să se schieze în Rarău. Iată că în acest mod ajungem la 10 ani de neputință administrativă și politică. E din ce în ce mai greu să credem că se mai poate face ceva serios și cu cap în țara asta”, crede Nechifor.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, primarul municipiul Câmpulung Moldovenesc, dar și parlamentari ai PSD Suceava, inclusiv președintele organizației, senatorul Ioan Stan, au inspectat lucrările la pârtia de schi din Rarău, iar ministrul a atras atenția că nu mai permite nicio întârziere în finalizarea proiectului.

Senatorul Ioan Stan a spus că a inițiat un proiect de lege, care, a subliniat acesta, nu a fost susținut de liberali, pentru ca să existe posibilitatea continuării investiției și la al doilea tronson al pârtiei care este inclus în situl Natura 2000, dar Gheorghe Flutur s-a arătat sceptic mai ales că ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a spus la Suceava că în zona Rarău sunt peșteri cu lilieci și e dificil de obținut avizul de mediu.

Ministrul Bogdan Trif a declarat că, dacă va fi nevoie, îl va îndruma pe primar să realizeze documentația de mediu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de