Băișanu: Nu am știință de vreo decizie în ALDE privind suspendarea președintelui Klaus Iohannis. E nevoie de rațiune, de calm, de echilibru. România nu poate merge mai departe dacă nu facem investiții în autostrăzi, învățământ, cultură. Despre asta e vorba


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, joi, la Realitatea TV, că până în momentul de față nu am primit nicio informație legată de o decizie a coaliției de guvernare PSD-ALDE de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

„Din ceea ce știu eu din interiorul partidului nu a avut loc nicio discuție la nivelul conducerii celor două partide în coaliție privitor la suspendarea președintelui”, a spus Băișanu.

Solicitat să comenteze declarația liderului PSD, Liviu Dragnea, care a spus că ar fi discutat această problemă cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și că acesta ar fi fost „confortabil” cu ideea inițierii procedurii de suspendare, Băișanu a spus că nu știe ce înseamnă „confortabil”, iar că în ceea ce privește finalitatea unei discuții la nivel de coaliție aceasta trebuie să se încheie cu „un raport clar prin care cineva și altcineva își asumă, în comun, o anumită direcție”.

„Nu avem absolut nicio informație privind o asemenea discuție”, a clarificat situația Alexandru Băișanu.

El a subliniat că și președintele României a făcut câteva greșeli, cum a făcut și partea adversă.

„Cred că e totuși nevoie de rațiune, de înțelepciune și de echilibru în tot ceea ce vom face de acum înainte”, a spus deputatul sucevean.

Întrebat dacă va susține o solicitare de suspendare a președintelui Klaus Iohannis, Alexandru Băișanu a spus nu poate spune nici da, nici nu.

„Am spus că e nevoie de rațiune, de calm, de echilibru și evident, în momentul în care vedem că România nu poate traversa această etapă din cauza unuia sau altuia, care e bun sau nu e bun, trebuie luate măsuri categorice.România nu mai poate merge mai departe dacă nu facem investiții în autostrăzi, dacă nu facem investiții în învățământ, în cultură. Despre asta e vorba”, a spus Băișanu.

El a mai declarat că pentru el, justiția e un aspect foarte important într-o țară și a apreciat că după revocarea șefei DNA „lupta pentru justiție și dreptate trebuie să continue, fără a asista la abuzuri privitor la drepturi și libertăți”. (T.B.)


Intră acum și în grupul de