Băișanu, despre bilanțul Guvernului Dăncilă: Zero kilometri de drum. La șoseaua de centură a Sucevei nimeni nu are curajul să facă lucrările în continuare la cât s-a furat și nimeni nu cercetează, nici măcar in rem


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni, la Digi 24, că bilanțul la șase luni al Guvernului Dăncilă arată că majoritatea punctelor din programul de guvernare sunt în grafic , dar lipsesc investițiile în drumuri.

„Eu, ca liberal spun că avem nevoie de investiții în infrastructura rutieră, în infrastructura CFR. Nu sunt minusuri, ci sunt zero. Nu s-a făcut absolut nimic pe transporturi acolo unde sunt vicepreședinte al comisiei parlamentare. Avem mari probleme”, a spus Băișanu.

El a arătat că ALDE, „ca o busolă a actualei guvernări” cere în permanență investiții în infrastructură.

Băișanu a explicat că în România a intrat într-un soi de mocirlă pe infrastructură în care niciun partid nu a reușit să o scoată.

„Tot facem studii de prefezabilitate, de fezabilitate, semnăm o mulțime de acte, de contracte, dar când să tragi linie nu se întâmplă nimic”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean consideră că trebuie găsite resursele și resorturile în Ministerul Transporturilor pentru a se tăia odată acest nod gordian.

„Eram prefect în 2007 când am început șoseaua de centură a Sucevei. Suntem în 2018 și șoseaua de centură nu a fost terminată nici până în momentul de față. Vă spun și de ce: s-a furat îngrozitor de mult atunci când s-a lucrat la acea șosea de centură, nimeni nu a văzut până în momentul de față și pentru că nimeni nu-și asumă printr-o licitație să construiască mai departe pe ceea ce au construit ceilalți”, a spus Băișanu.

El consideră că autoritățile nu au făcut niciun pas în a verifica situația de la șoseaua de centură.

„Se știe exact ce s-a întâmplat. La șoseaua de centură Suceava nu e niciun dosar. Nimeni nu și-a pus nicio întrebare, niciun o chestiune in rem”, a spus deputatul.

El a arătat că sunt o mulțime de probe și să la dispoziția oricui pentru a răspunde.

Băișanu a mai declarat că nimeni nu a cercetat și de ce a fost montat pe DN 17 un pilon al șoselei de centură care a dus la decesul mai multor persoane în urma unor accidente rutiere.(T.B.)


Intră acum și în grupul de