Băișanu: Călin Popescu Tăriceanu și ALDE au realizat prima și a doua dublare a pensiilor românilor. El consideră că pentru ca sistemul de pensii să fie sustenabil trebuie făcute investiții în infrastructură și dezvoltarea economică, dar și desființare pensiilor speciale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, consideră de salutat faptul că Guvernul actual a decis creșterea punctului de pensie de două ori, astfel încât pensionarii să aibă o viață pe cât posibil lipsită de griji.

El a spus că o dublare a pensiilor fost făcută în 2008 de Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu care era la vremea respectivă susținut de PSD, iar după zece ani, se face o nouă majorare semnificativă a pensiilor de Guvernul PSD susținut de Călin Popescu Tăriceanu și ALDE.

Potrivit lui Alexandru Băișanu, majorarea veniturilor pensionarilor face parte din programul susținut de ALDE și de președintele formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, dar a menționat că este important ca această majorare a pensiilor trebuie să fie sustenabilă.

”Călin Popescu Tăriceanu și ALDE au realizat și prima și a doua dublare a pensiilor românilor pentru că ne preocupă bunăstarea celor care au contribuit la dezvoltarea țării, dar ca sistemul de pensii să poată susține această creștere e nevoie de desființarea pensiilor speciale, de investiții în infrastructură și dezvoltarea economică”, a explicat Băișanu.

Deputatul ALDE de Suceava a arătat că este necesar ca și sistemul de pensii să poată susține această majorare și că el consideră că pentru ca pensiile să fie plătite și când generația „decrețeilor” va atinge vârsta de pensionare este  necesar ca bugetul să nu fie grevat de pensii speciale.

„Nu cred că vom putea asigura pensii decente dacă vom avea de plătit pensii speciale care acum se ridică la între 8000 și 10000 de euro, adică între 35.000 de lei și 45.000 de lei așa cum am auzit că se întâmplă în prezent. Acel pensionar care ridică peste 35.000 de lei, de 60 de ori decât pensia minimă garantată, ar fi trebuit să salveze sute de vieți ca să poată să beneficieze de o asemenea pensie, dar pensionarii de lux sunt de fapt niște funcționărași sau politruci care s-au descurcat pentru a primi asemenea sume de bani la pensie”, a spus Băișanu.

El a declarat că pensiile speciale trebuie să dispară și că fiecare să obțină pensie de la stat în funcție de contributie și nu pe alte criterii.

„Cei care vor să obțină o pensie mai mare, nu au decât să contribuie la un sistem privat de pensie și nu să încerce, pe diverse căi, să obțină tot de la stat pensii care au o valoare la care nici nu mă pot gândi”, a conchis Alexandru Băișanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de