Nechifor, reacție fulger pentru PSD Suceava: Situația din județ rămâne gravă chiar dacă mă atacați cu invective. El le transmite că singura sa datorie este către electorat și buna informare a acestuia și acuză PSD Suceava că a „umflat” cu 23,6 milioane de lei valoarea proiectelor PNDL în județ


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a răspuns acuzelor aduse de PSD Suceava printr-un comunicat de presă ca reacție la declarațiile liderului Pro România din conferința de presă de marți.

Astfel, Nechifor arată că situația din județ rămâne aceeași chiar dacă PSD îl atacă cu invective și că el nu are nicio datorie față de PSD Suceava, ca „datoria de pe carnetul de la birt” și susține că are obligații față de alegători, inclusiv de informare motiv pentru care transmite PSD că  „umflat” cu 23 de milioane de lei valoarea proiectelor prin PNDL din județ.

Liderul sucevean al Pro România susține că PSD Suceava a răspuns evaziv, cu atacuri la persoană și cu date eronate și le transmite că declarațiile din conferința de presă de marți nu au fost adresate domnilor Stan și celor care au scris comunicatul semnat sub numele „Departamentul de comunicare al PSD” și că nu am făcut referiri peiorative la adresa nimănui, iar sensul poziției mele a fost informarea publică, cu date certe de pe site-ul ministerului de resort, care gestionează PNDL și pagubele de la inundații.

„Așa că, dragă Departamentule, m-ai acuzat de șiretenie și de faptul că am prezentat neadevăruri și jumătăți de adevăr. Informațiile sunt publice, așa cum am arătat și ca să și înțelegeți, vă îndemn să studiați documentele postate la transparență instituțională pe site-ul sus amintit, unde veți vedea, în dreptului județului Suceava, trecută suma de 906.397.825,50 lei ca valoare a alocațiilor de la bugetul de stat pentru perioada 2017 – 2020 pentru PNDL 2. Dumneavoastră ați pomenit că Suceava are alocate 930 milioane! Deci cine minte, pentru că diferența e destul de mare, dar poate pentru dumneavoastră nu contează? Mai precis, ați umflat cu 23,6 milioane și vă lăudați că ați atras până acum aproape 5 milioane în județ (deci nici suma exactă nu o cunoașteți)”, se arată în comunicatul lui Nechifor.

Totodată, el adaugă că în ceea ce privește acuzele de minciună, sau adevăr pe jumătate, PSD Suceava susține în comunicat într-un loc că prin PNDL s-au finanțat 252 de proiecte de infrastructură în toate localitățile, dar la final amintesc de strădania celor 113 primari suceveni care au accesat acest program. „Deci hotărâți-vă, pentru că vă încurcați în informații, județul are 114 localități și ca să știți, municipiul Suceava este singura unitate administrativ teritorială care nu are proiect declarat eligibil. Am ales să spun asta pentru rigoarea analizei, cum procedați dumneavoastră, Departamentule de comunicare al PSD, nu e treaba mea”, a menționat liderul Pro România.

Mai mult, o altă eroare semnalată de Nechifor în comunicarea PSD Suceava este aprecierea că declarațiile au fost făcute în conferința de presă „cu scopul de a denigra activitatea guvernării PSD – guvernul partidului” căruia îi datorează tot ce a realizat până acum.

„Aici răspunsul mai larg. Unu, Guvernul nu e al PSD, dacă nu știți cumva, e chiar al României și al românilor, așa cum scrie și în Constituție. Doi, guvernarea nu e doar a PSD, pentru că și ALDE,  UDMR și minoritățile naționale fac parte din arcul majorității parlamentare care susține cabinetul Dăncila. Trei, nu am denigrat pe nimeni, am prezentat niște date statistice, grave, îngrijorătoare ce-i drept, cu scopul ca cei ce ne guvernează să găsească soluții (eu asta am făcut atunci când am avut funcții administrative în județ). Și trebuie să spun că mă simt frustrat acum să văd că Suceava a ajuns pe ultimul loc, după Neamț, Satu Mare, Teleorman, ba chiar și după Bistrița Năsăud, Botoșani și Harghita, asta că să mă refer și la vecini. Prin urmare, nu cred că rezolvați nimic dacă mă atacați pe mine și îmi adresați tot felul de apelative, nu sunteți singurii și nici primii, dar nici ultimii. Asta-i viața în politică, îmi asum, dar ceea ce am spus ieri știți bine că așa e și dacă aveți curaj, vă îndemn încercați să demonstrați contrariul, dar cu dovezi nu cu invective (din păcate, pentru Suceava, știți și dumneavoastră că nu veți putea). Un ultim aspect, tot îi dați că îi datorez totul PSD-ului. Răspunsul e simplu: datorez totul Bunului Dumnezeu, familiei și oamenilor care m-au susținut și la bine și la greu. Și am obligații, ca om politic, față de locuitorii județului Suceava să mă străduiesc să fac ceva pentru ei (reamintesc Aeroportul, TransRarăul, UPU, spitalul Fălticeni, Cetatea de Scaun a Sucevei și multe altele) și să le asigur și dreptul de a fi informați corect. Dacă dumneavoastră confundați acest principiu cu datoria scrisă pe caietul de la birt, sau cu fișa zilnică de mulsoare la vreun ceapeu, e iarăși treaba dumneavoastră”, a subliniat Nechifor.

 

El speră ca PSD Suceava să înțeleagă demersul său și să găsească soluții alături de prim-ministrul Dăncilă și de miniștrii Andrușca și Stănescu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de