Ponta atenționează că se ajunge la fundul sacului. La rectificarea bugetului se intră în rezerva Guvernului de la Trezorerie. E prima dată după criza din 2009.


Intră acum și în grupul de

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat, marți, la Suceava, că la rectificarea bugetară prevăzută de Guvern se intră pentru prima dată în banii Guvernului de la Trezorerie pentru situații neprevăzute, arătând că este pentru prima dată după criza din 2009 când se folosesc acești bani.

„ M-am uitat pe rectificare. E prima dată după criza din 2009 când se intră  în rezerva pe care o are Guvernul în Trezorerie”, a spus Ponta.

Fostul prim ministru a arătat că aceștia sunt banii pentru necazuri, pe care orice om îi pune deoparte.

„E prima dată când se intră în banii de Trezorerie după 2009. Asta înseamnă că atunci când va fi nevoie de bani nu ai de unde să îi iei. Asta înseamnă că toată lumea, toți cei care ne împrumută vor afla și vor zice „Hopa! Aștia nu mai au bani de nimic”. Deja plătim cu 30 la sută dobânzi mai mari”, a declarat Ponta.

El a arătat că la fiecare rectificare bugetară sunt prevăzute încasări suplimentare și cheltuieli suplimentare, dar că situația actuală este gravă pentru că cheltuielile au crescut cu mult față de creșterea veniturilor.

„Doamna Dăncilă ne-a arătat că are încasări cu 12 la sută mai mari, dar are cheltuieli cu 26 la sută mai mari. Cu cât o ții așa în fiecare lună, cu încasări cu 12 la sută mai mari și cheltuieli cu 26 la sută, cred că orice om poate să înțeleagă că se va ajunge mai repede la fundul sacului”, a spus Ponta.(N.B.)


Intră acum și în grupul de