PSD Suceava despre senatorul PSD Ecaterina Andronescu: Demonstrează frustrarea sau poate doar instalarea unei incapacități de a percepe corect realitatea. Andronescu a cerut retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului și numirea unui guvern format din super-profesioniști

PSD Suceava a transmis un comunicat de presă în care susține că solicitarea senatorului PSD Ecaterina Andronescu ce a cerut retragerea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului și numirea unui guvern format din super-profesioniști demonstrează frustrarea acesteia că nu face parte din Guvern sau poate doar instalarea unei incapacități de a percepe corect realitatea.

 

„În 1989 poporul român și-a câștigat dreptul de a trăi într-un regim democratic. Democrația înseamnă alegeri libere, pluripartitism, dreptul și obligația guvernării pentru cei care câștigă alegerile electorale”, explică PSD Suceava în preambulul comunicatului.

Potrivit sursei citate, alianța PSD-ALDE a fost desemnată prin votul românilor, exprimat liber și democratic în decembrie 2016, să guverneze țara.

„PSD-ALDE și-a asumat aceasta guvernare care a făcut ca România să înregistreze în acești doi ani una din cele mai mari creșteri economice din Europa. Salariile și pensiile au crescut ritmic și susținut, turismul intern a atins cote fără precedent în această vară – fapt ce demonstrează creșterea nivelului de trai, sunt în derulare programe guvernamentale de dezvoltare a comunităților locale, de curând s-a efectuat o rectificare bugetară pozitivă”, se arată în comunicat.

Totodată, PSD Suceava, consideră că, în acest context, intervenția unui parlamentar PSD care cere demisia acestui guvern „demonstrează frustrarea că nu a putut face parte din acest executiv (frustrare manifestată și în alte rânduri) sau poate doar instalarea unei incapacități, scuzabile dintr-un anumit punct de vedere, de a percepe corect realitatea”.

Mai mult, în comunicat se arată că, de asemenea, organizația PSD Suceava consideră ca fiind tot o formă de manifestare a frustrării solicitarea aceluiași parlamentar ca președintele PSD, ales de toți membrii acestui partid, să demisioneze.

Redăm textul scrisorii deschise transmise de senatorul PSD Ecaterina Andronescu

SCRISOARE DESCHISĂ

S.O.S. PSD

 

”Urgența și dramatismul acestor zile fierbinți de august, când ne aflăm deja în al 12-lea ceas, când încă mai putem face ceva pentru a ne salva ca țară și ca partid de la un dezastru major, spre care ne îndreptăm vertiginos, ca membru loial al PSD, ca profesor și ca cetățean al României, fac un apel cât se poate de responsabil la toți colegii factori de decizie în acest moment ai PSD, la toți cei care odată au ocupat asemenea poziții în PSD și la Președintele actual al PSD domnul Liviu Dragnea „să nu dăm foc” țării și PSD-ului.

 

Ceea ce se întâmplă în acest moment în PSD și în țară nu este în regulă, s-a mers și s-a ajuns totuși prea departe, iar noi, cei din PSD, ca partid de guvernare, ne place sau nu, va trebui la un moment dat să decontăm absolut toate facturile acestei situații critice.

Nu ne putem ascunde tot timpul de responsabilitate și să dăm vina pe alții.

Noi am fost votați să guvernăm, nu să ne plângem și să dăm vina pe alții, avem obligația față de țară și față de toți membrii PSD să fim un partid responsabil și să nu îi dezamăgim.

 

Dragi colegi din PSD, vă rog să fim obiectivi și realiști. Nu întâmplător am ajuns în această situație. De când există partidul acesta, noi am avut cele mai profesioniste guverne, iar în componența lor au făcut parte cei mai buni experți și profesioniști din țară.

 

Partidul a avut și are resurse umane de foarte mare calitate și specialiști adevărați, dar din nefericire componența actualului guvern nu este expresia PSD-ului și nu reprezintă nivelul și capacitatea profesioniștilor din partidul nostru.

 

Se poate compara acest guvern cu guvernele anterioare ale PSD-ului? Se poate compara acest guvern cu guvernele Văcăroiu, Năstase sau Ponta? Nu, în niciun caz. Acest guvern nu mă reprezintă nici pe mine, nici pe dumneavoastră, dragi colegi, nici PSD-ul, nici România. Acest guvern este expresia unei singure persoane, ceea ce nu este în regulă.

 

În acest moment dăm motive și ocazii gratuite opoziției și adversarilor noștri politici să ne atace și, ce este și mai dureros, dăm motive solide poporului să se alieze cu adversarii noștri politici și să se ridice împotriva noastră.

 

Este momentul să ne trezim și să luăm în serios responsabilitatea majoră pe care ne-a încredințat-o poporul: SĂ GUVERNĂM ȚARA. Dar, pentru a atinge acest obiectiv, noi cei din PSD trebuie să facem urgent două lucruri:

 

  1. Să venim în cel mai scurt timp cu un Prim-ministru și un guvern PSD de super profesioniști și să guvernăm țara, iar partidul are suficienți specialiști pentru un asemenea guvern.

  2. Pentru binele României și pentru binele PSD-ului, președintele partidului trebuie să facă un pas în spate, să dea dovadă de responsabilitate și maturitate și să facă un act de mare curaj și demnitate politică și să se retragă din fruntea partidului. Motivele sunt suficiente, le știm cu toții și nu le voi expune acum.

 

Dacă lucrurile acestea nu se vor întâmpla acum, urgent, vom pierde guvernarea, iar noi ca partid vom ajunge la dezastru, iar în locul unui guvern PSD de profesioniști, pe care am putea să îl avem, ne vom trezi iar cu un guvern de amatori, cum am mai avut, iar țara, în an de Centenar, se va duce și ea înspre prăpastie, spre disperarea noastră și bucuria multora care nu ne vor puternici, uniți și consolidați în slujba României.

 

Dragi colegi PSD-iști de bună credință, bine intenționați, responsabili și iubitori de țară și de neam, ACUM este momentul testului nostru de maturitate!

 

Avem obligația și datoria să lăsăm copiilor și copiilor copiilor noștri o țară frumoasă, prosperă, sigură, democratică și puternică.

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Cu toată prețuirea,

 

Ecaterina Andronescu