Cușnir: În loc să lucreze în echipă pentru ca administrația să fie eficientă, Ion Lungu și Lucian Harșovschi sunt într-o absurdă și penibilă competiție de păcălit și manipulat locuitorii Sucevei

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a remarcat, luni, printr-un comunicat de presă, existența unui „război pe față” în organizația municipală PNL Suceava.

„De fiecare dată când primarul Ion Lungu pleacă în “binemeritatul concediu de odihnă după încă un an de muncă și sacrificii în folosul Sucevenilor”, locotenentul său Lucian Harșovschi simte nevoia să demonstreze cât de multe face el în absența șefului său”, se aată în comunicat.

Cușnir susține că ceea ce încă nu a înțeles Lucian Harșovschi este că atunci când vrei să arăți mai mult decât poți, riscul este să se facă de râs.

„Cât a fost Lungu în concediu a început viceprimarul Harșovschi să ne explice aceleași lucruri pe care ni le tot explică Ion Lungu de 14 ani: ce autobuze electrice va aduce el, ce sistem modern de salubritate se va implementa, cum vor fi modernizate parcările și străzile municipiului, cum va fluidiza el traficul, cum îi roagă el pe constructori să respecte graficul de lucrări și așa mai departe. Culmea delirului populistic al lui Harșovschi a constat în ședințe de selfiuri fotografice cu singura trecere de pietoni decentă din Suceava și cu foițele de asfalt turnate în cartierul Zamca după doi ani de șantiere interminabile. Adică lucruri mărunte, de rutină, pe care trebuie să le facă în permanență o administrație eficientă le sunt prezentate Sucevenilor ca fiind mari realizări făcute din grija pentru oameni de către impotenta administrație Lungu/Harșovschi/PNL”, arată liderul PSD Suceava.

Cușnir a constatat că bucuria lui Lucian Harșovschi nu a durat mult.

„Chiar din prima zi după ce s-a întors din concediu, Ion Lungu nu s-a putut abține și l-a pus „cu botul pe labe” pe locotenentul Harșovschi: „Trebuie să reiau operativele pe șantierele din Suceava pentru că nu și-au prea făcut treaba!”.Nu este prima oară când Ion Lungu simte nevoia să îl pună pe locotenentul sau „cu botul pe labe”: După concediul trecut, când Harșovschi a simțit nevoia să ne explice cum va face ordine cu panourile publicitare, Ion Lungu a declarat „atât l-a dus capul să facă…” !  De fapt, din nou s-au dat de gol: în loc să lucreze în echipă pentru ca administrația să fie eficientă, Ion Lungu și Lucian Harșovschi sunt într-o absurdă și penibilă competiție de păcălit și manipulat locuitorii Sucevei”, arată liderul PSD Suceava.

El susține că pentru că nu au cum să înțeleagă ce presupune să faci parte dintr-o echipa, între Ion Lungu și Lucian Harșovschi este luptă pe față la furat imagine în ochii sucevenilor, iar această luptă internă face ca Primăria Sucevei să prezinte simptomele unei instituții nefuncționale.

„În loc să se comporte ca o unitate administrativă în folosul cetățenilor, Primăria Sucevei se comportă ca o agenție publicitară pentru Lungu și Harșovschi! Acum 5 ani s-au împăunat amândoi cu  un suport de biciclete montat ca model în fața Primăriei – de atunci nu s-a mai montat nici unul, la nici o școală, la nici o instituție, nu s-a mai construit nici măcar 1 m de piste de biciclete.Anul acesta amândoi se împăunează cu o trecere de pietoni pe care au definit-o ca fiind „model” pentru că nu sunt în stare să asigure Sucevenilor treceri de pietoni decente, vizibile, bine marcate, în tot orașul.Asta fac Lungu și Harșovschi de 14 ani, le tot prezintă Sucevenilor cum ar trebui să arate orașul și ce ar trebui să construiască în Suceava”, a precizat Cușnir.

El arată că în loc de ordine și progres, sucevenii au dezordine și impotența administrativă.

„Această stare trebuie să înceteze și acest lucru se va întâmplă doar atunci când Suceava va fi condusă de oameni care locuiesc în Suceava și care înțeleg ce înseamnă să faci “Totul pentru Suceava!””, a conchis Dan Ioan Cușnir. (N.B.)