Primarul de Rădăuți a transmis o notă de protest președintelui Consiliului Județean Suceava pentru că municipiul nu ar fi fost inclus în Programul Luna Diasporei.Flutur: Nu l-a oprit nimeni să facă întâlniri cu diaspora. Alți primari au făcut, iar noi am inclus în program doar acțiunile mari


Intră acum și în grupul de

Primarul de Rădăuți, Nistor Tatar, a transmis președintelui Consiliului Județean Suceava o „notă de protest” pe motiv că municipiul Rădăuți nu a fost inclus în cadrul Programului „Luna Diasporei” care este derulat de Consiliul Județean Suceava pe parcursul lunii august.

În nota de protest, citită, în plen, de consilierul județean PSD Simion Sticleț, se apreciează preocuparea lui Gheorghe Flutur pentru prețuirea cetățenilor români, locuitori ai județului Suceava care lucrează în străinătate.

„În același timp îmi exprim nemulțumirea profundă că în cadrul acestui program generos municipiul Rădăuți nu și-a găsit locul între localitățile în care se vor desfășura acțiuni programate”, se arată în nota de protest.

Primarul de Rădăuți susține că „este frustrant” că un municipiu, al doilea, ca număr de locuitori din județ, cu o pondere de 10-12 la sută locuitori care lucrează în străinătate, cu manifestări culturale ample în această perioadă să nu găzduiască astfel de întâlniri cu diaspora.

El își exprimă convingerea că nu din rațiuni de ordin politic a fost ignorat municipiul Rădăuți în desfășuarea acestei ample acțiuni și menționează că această omisiune a nemulțumit cetățenii municipiului Rădăuți.

În replică, Gheorghe Flutur a transmis că apreciază „grija și preocuparea” celor din PSD pentru diaspora.

„Nu am oprit pe nimeni. Foarte mulți au făcut acțiuni pe cont propriu. Ar putea primarul de Marginea să fie la fel de supărat că a organizat o întâlnire cu diasporenii la Marginea și noi nu am trecut-o în calendarul nostru”, a spus Flutur.

El a subliniat că în programul Consiliului Județean Suceava au fost incluse doar acțiunile mari adăugând că fiecare este liber ținând seama de principiul autonomiei locale să aibă inițiative pentru promovarea diasporei, pentru a discuta cu diaspora.

Mai mult, Gheorghe Flutur a amintit de acțiunea Caravana Zestrea Bucovinei care a poposit la Rădăuți, manifestare în cadrul căreia s-au discutat, timp de o zi, probleme ale comunității locale.

Programul Luna Diasporei derulat de Consiliul Județean Suceava include manifestări organizate de instituții aflate în coordonarea Consiliului Județean și care sunt finanțate de la bugetul județean(T.B.)


Intră acum și în grupul de