Cușnir: Și în ceea ce privește sistemul de irigații al spațiului verde, Suceava este în Comuna Primitivă. Conducerea Primăriei ar trebui să lanseze măcar proiectul „aspersorul Centenar” după ce celelalte proiecte nu s-au concretizat


Intră acum și în grupul de

Liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, consideră că și în ceea ce privește sistemul de irigații al spațiului verde, Suceava este în Comuna Primitivă și că ar trebui lansat de conducerea Primăriei măcar proiectul „aspersorul Centenar”.

„Anul Centenar este ca și trecut fără ca Lungu/Harșovschi/PNL să poată realiza macar unul dintre mult trâmbițatele proiecte care ar fi trebuit să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire: podul centenar, stadionul centenar, sala polivalentă centenar, etc. Nu au fost în stare să construiască sau să înceapă nici măcar construirea Statuii Unirii care să marcheze respectul cuvenit pentru Anul Centenar. Este evident că Suceava este condusă de 14 ani de către niște incompetenți care au făcut ca Primăria Sucevei să fie nefuncțională datorită unei impoțente administrative generalizate”, arată Cușnir într-un comunicat de presă.

El sugerează, în acest context, le sugerăm „primarului Ion Lungu și locotenentului său Lucian Harșovschi” să lanseze proiectul „aspersorul Centenar”.

„Au timp să îl implementeze și să își facă selfiuri extrem de importante pentru popularitatea lor pe site-urile de socializare. Măcar un aspersor, de model, să reușească să monteze în Anul Centenar , Lungu și Harșovschi și ar putea declara succesul proiectului de modernizare a Sucevei începând cu fiecare scară de bloc”, susține liderul social-democrat sucevean.

El subliniază că și în ceea ce privește sistemul de irigații al spațiului verde, Suceava este în Comuna Primitivă fiind probabil singurul municipiu capitală de județ unde florile se udă cu furtunul din mașinile Domeniului Public.

„Acești adevărați Manneken Pis ai estului nu realizează faptul că dacă udă spațiul verde cu furtunul, din bidoane transportate de mașinile Domeniului Public, apar o mulțime de dezavantaje cum ar fi: consum de apă ineficient, cel puțin 2 salarii pentru șofer și purtătorul de furtun  (dacă nu o fi și un șef de echipa în schemă), consum de carburant și poluare cu CO2 dar și faptul că blochează ori banda 1 a arterei principale ori trotuarul cetățenilor. Toate aceste dezavantaje ar putea fi eliminate de către un sistem de aspersoare”, consideră Cușnir.

El se întreabă de unde să știe Ion Lungu și Lucian Harșovschi problemele reale ale Sucevei dacă ei nu locuiesc în Suceava?

„Primarul Lungu locuiește în Salcea, viceprimarul Harșovschi în Moara iar celălalt viceprimar în Ipotești,  Suceava fiind de fapt condusă de indivizi care nu locuiesc în Suceava.Suceava devine un oraș nefrecventabil pentru că cei ce conduc orașul de 14 ani nu înțeleg care este responsabilitatea lor față de Suceveni, nu respectă Contractul Social dintre administrație și cetățeni. Suceava are nevoie de Ordine și Progres. Sucevenii merită o administrație care să facă „Totul pentru Suceava!”.”, a conchis Cușnir. (N.B.)


Intră acum și în grupul de