Ioan Bălan, atac devastator la PSD în Parlament: Cele trei guverne din ultimii doi ani au dus țara pe ultimul loc din Uniunea Europeană: prețurile cresc fără oprire, deficitul bugetar va trece de 3% din PIB în acest an, iar stocul de datorie publică a crescut cu zeci de miliarde de lei. În același timp Bulgaria are o inflație scăzută, o datorie publică foarte mică și excedent bugetar și a reușit să facă autostrăzi, să stimuleze mediul economic și să facă investiții în școli și spitale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PNL Ioan Bălan, deputat de Suceava, a atacat, dur guvernările PSD din ultimii doi ani despre care susține că au îndreptat România către ultimul loc din Uniunea Europeană, iar Bulgaria a trecut înaintea țării noastre.

 

Într-o declarație politică susținută în plenul Camerei Deputaților, Ioan Bălan a arătat că incompentența celor 3 guverne impuse de Liviu Dragnea au dus România pe ultimul loc din Uniunea Europeană.

„ În ultimii ani de zile, ori de câte ori se făceau evaluări ale performanțelor României, guvernele găseau un element de comparație, spunând că nu suntem chiar ultimii din UE, ci că, sub noi, mai slab dezvoltați, sunt bulgarii. Din nefericire, contraperformanțele celor 3 guverne PSD-ALDE din ultimii doi ani, ne-au îndreptat încet și sigur către ultimul loc din Uniunea Europeană”, a declarat deputatul sucevean.

El a arătat că, de exemplu, la sfârșitul anului 2016, România era pregătită să intre în mecanismele de adoptare a monedei euro, iar acum nu mai îndeplinește aproape niciun criteriu: prețurile cresc fără oprire, deficitul bugetar va trece de 3% din PIB în acest an, iar stocul de datorie publică a crescut cu zeci de miliarde de lei numai în ultimii doi ani.

Bălan a precizat că, în schimb, Bulgaria, care are o inflație scăzută, o datorie publică foarte mică și înregistrează excedent bugetar, îndeplinește toate criteriile de aderare la euro, iar de anul viitor va intra, mai mult ca sigur, în a doua etapă de adoptare a monedei unice.

„Și în privința aderării la Spațiul Schengen, Bulgaria ne-a luat-o înainte! Din cauza atacurilor PSD-ALDE la adresa justiției, din cauza haosului creat de aceștia în jurul luptei anticorupție, semnalele care vin de la Bruxelles sunt că Bulgaria va primi undă verde, că bulgarii vor circula liber în spațiul UE, în vreme ce România va mai trebui să aștepte câțiva ani. Așadar, camioanele românești cu marfă și românii care trec frontierele de Vest ale țării, vor fi condamnați în continuare să aștepte la cozi interminabile”, a mai declarat Ioan Bălan.

Deputatul PNL de Suceava a remarcat că deși bulgarii nu au avut o creștere economică la fel de mare ca a României, vecinii noștri au reușit să construiască mai mulți kilometri de autostradă decât are România, au reușit să stimuleze mediul economic și să facă investiții în școli și spitale.

„În tot acest timp, în România, al treilea Guvern PSD-ALDE se ocupă cu luptele în partid, cu protocoale secrete, cu aministii sau grațieri, iar de românii și de problemele lor au uitat complet! Nu le pasă că pesta porcină a nimicit zootehnia românescă, a trimis mii de oameni în șomaj și va lăsa sute de mii de români fără porcul de Crăciun! Nu le pasă că tinerii continuă să plece din țară și că bătrânii mai trebuie să aștepte nu știu câți ani o lege justă a pensiilor. Poate cel mai grav lucru este faptul că deși PSD și ALDE ne-au îndatorat cu zeci de miliarde, nu au fost în stare să demareze niciun proiect major pentru România. Nu au reușit nici măcar să finalizeze proiectele începute, cum este de pildă centura Sucevei începută în urmă cu zece ani”, a conchis Ioan Bălan. (N.B.)


Intră acum și în grupul de