Tinerii din PSD Suceava, în Tabăra politică de la Sucevița: Opoziția se rezumă doar la promovarea sloganurilor obscene și la negarea progresului economic evident generat de guvernarea PSD

Ca în fiecare toamnă, Organizația Județeană PSD a organizat, în perioada 7-9 septembrie, la Sucevița, Tabăra  de pregătire politică  a Tineretului Social-Democrat sucevean.

La această acțiune cu sloganul „Investim în tineri investim în viitor” au participat 200 de tineri social – democrați suceveni sub coordonarea președintelui organizației de tineret George Șoldan și a vicepreședinților zonali: Cătălin Fediuc, Alexandru Munteanu ( Suceava), Iulian Darabă, Alexandru Mihoc ( Fălticeni), Claudiu Cozianu ( Vatra-Dornei), Ondina Andrei ( Rădăuți), Bogdan Terteș (Cajvana), Aleodor Saviuc ( Siret).

Tema cuprinsă în sloganul taberei a fost dezbătută de tinerii prezenți cu o serie de invitați:Gabriel Petrea, deputat, președinte TSD România, Emilian Pavel europarlamentar ( membru TSD), Cosmin Butuza secretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului ( membru TSD), Bogdan Buhăianu, președinte TSD  Botoșani,  senatorul Ioan Stan președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Virginel Iordache, deputații Alexandru Rădulescu, Maricela Cobuz, Emanuel Havrici, Eugen Bejenariu, primarii: Cătălin Coman(Fălticeni), Nistor Tătar ( Rădăuți), Dorin Pânzariu ( Sucevița).

Dezbaterile au evidențiat  faptul că promovarea tinerilor social- democrați este o preocupare permanentă a PSD, fapt demonstrat de numărul mare de parlamentari, membrii ai guvernului, primari, consilieri județeni și locali promovați din organizația de tineret a acestui partid – situație existentă și la nivelul Județului Suceava, se arată într-un comunicat.

De asemenea, se menționează în comunicat,  programul de guvernare a PSD pus în practică de guvernul actual acordă o atenție deosebită sprijinirii tinerilor-fapt dovedit de  măsurile luate în acest sens: creșterea cuantumului burselor studenților și elevilor, gratuități pentru transport, activități culturale și sportive oferite tinerilor, acordarea creditelor cu dobândă subvenționată pentru tinerii care își continuă studile, creșterea fondului alocat programului ”Prima casă”, acordarea unui sprijin financiar societăților comerciale care angajează tineri, demararea programului start-up pentru tinerii interprinzători.

„Toate acestea sunt argumente pe care tinerii social- democrați le pot oferi generației din care fac parte acum într-o perioadă care adversarii politici se rezumă doar la promovarea sloganurilor obscene și la negarea progresului economic evident generat de  guvernarea PSD”, se precizează în comunicat.

Mai mult, dezbaterile au condus și spre o altă idee  și anume că tinerii social- democrați îmbrățișează valorile creștine referitoare la familie, la educație – valori la care societatea românească s-a raportat de sute de ani.

„Astfel tinerii social- democrați vor susține referendumul pentru modificarea constituției în sensul promovării noțiunii de familie în accepțiunea clasică, tradițională a cuplului format din bărbat și femeie”, se arată în finalul comunicatului. (N.B.)