Alexandru Băișanu la Antena 3: Nu vreau să arunc în aer coaliția, dar nici să înghițim toate lucrurile spuse din partea PSD despre ministrul Justiției, Tudorel Toader. Dacă ar fi propus pentru remaniere ar trebui demis tot guvernul. Dacă nici Tudorel Toader nu e bun, atunci e jale


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni seara la Antena 3 că o eventuală propunere de remaniere a ministrului Justiției, Tudorel Toader, ar duce la demisia întregului guvern, el apreciind că acesta este unul dintre cei mai buni miniștri actuali.

El a comentat acuzele aduse de ministrul de Finanțe, Eugen Teorodovici, care a spus că din cauză că ministrul Justiției nu avizează de legalitate anumite acte normative sunt întârzieri în ceea ce privește înființarea Fondului Suveran, în timp ce secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, i-a cerut lui Toader să retragă un proiect de hotărâre prin care structura DNA se mărește cu 160 de procurori.

Întrebat dacă PSD a decis deja remanierea lui Tudorel Toader ținând cont de acuzele aduse, Băișanu a spus că nu e neapărat că PSD decide și cei din ALDE sunt informați sau că ALDE  decide și informează PSD pe posturile ALDE din Guvern.

„Eu cred că aici trebuie să existe o colaborare, o discuție foarte clară pe temele de guvernare și ducerea lor la îndeplinire indiferent de cine este ministru. Am observat o oarecare atenționare din partea unui ministru PSD și a secretarului general adjunct al PSD, dar prin vorbele mele nu aș vrea să arunc în aer coaliția, dar nici nu aș vrea să rămână așa că s-a spus și să înghițim toate lucrurile acestea”, a spus Băișanu.

Liderul ALDE a declarat că are încredere maximă în ministrul Justiției, Tudorel Toader.

„E profesor universitar cu care ne știm din lumea universitară, care are un backgound în ceea ce privește meseria și capacitatea de a duce la bun sfârșit anumite lucruri pe care nu știu câți din România ar putea să le dețină în momentul de față. Acum, dacă s-au ivit astfel de discuții, cred că aceste discuții nu ar fi trebuit să apară la televizor prin conferințe de presă ci în interiorul conducerii coaliției pentru a se stabili niște pași în evoluția justiției, a legilor și a Fondului suveran”, a comentat Băișanu.

El a subliniat că vorbește în nume personal, dar consideră că Tudorel Toader își merită locul acolo unde este.

„Ce s-a observat este modul lui diferit de a acționa, mai calm, mai așezat, modul în care măsori de șapte ori și tai odată, nu cum au făcut alții, greșeli pe care nu are sens să le faci când nu te forțează absolut nimeni”, a spus deputatul sucevean.

El crede că ar fi o mare greșeală ca Tudorel Toader să fie remaniat.

„Am putea gândi că Tudorel Toader este atenționat: Vezi, ai grijă! Dacă unul ca Tudorel Toader va fi remaniat, atunci ar trebui ca tot guvernul să-și dea demisia”, a mai declarat Băișanu.

El a arătat că ministrul Justiției lucrează sub o presiune publică imensă.

„Dacă nici acesta nu e bun, înseamnă că e jale”, a conchis Băișanu.(T.B.)

 


Intră acum și în grupul de