Băișanu: Voi urmări cu foarte mare atenție respectarea termenelor pentru finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei.După presiunile pe care le-am făcut în Parlament, cu greu am reușit să urnesc acest proiect


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, marți, după ședința comisiei în care a fost audiat ministrul Lucian Șova că acesta a anunțat că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei.

Băișanu a spus că în urma nenumăratelor luări de cuvânt atât în plenul Camerei Deputaților cât și ca vicepreședinte al Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților „s-a urnit” acest proiect care este început de 11 ani, de pe vremea când el era prefect de Suceava.

„În Comisia de Transporturi am făcut presiuni ca această investiție să fie reluată pentru că sucevenii au nevoie de această șosea de centură. Astăzi ministrul m-a anunțat că a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor”, a spus deputatul Băișanu.

Deputatul ALDE sucevean a spus că nu este suficient să fie semnat ordinul de începere a lucrărilor, ci că sucevenii vor să vadă că se și vor respecta termenele.

„Voi urmări cu foarte mare atenție respectarea teremenelor pentru finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură a Sucevei”, a spus Băișanu.

El a menționat că la fiecare etapă care nu se încadrează în termen va introduce o interpelare la adresa ministrului Transporturilor pentru a atrage atenția asupra modului în care se desfășoară lucrările.

Ordinul de începere a lucrărilor pentru varianta de ocolire Suceava a fost emis către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Iași.

Conform ordinului, execuția lucrărilor va începe la data de 1 octombrie 2018, având prevăzută o durată de 9 luni.

 Ordinul de execuție a  lucrărilor la ruta ocolitoare a Sucevei are ca bază acordul contractual încheiat, la data de 24 august 2018, cu asocierea de firme câștigătoare a licitației, proiectul tehnic și autorizația  de construire nr. 90 din 15 noiembrie 2011.

Contractul încheiat cu asocierea de firme are o valoare de 61.265.774,05 lei, fără   TVA. (T.B.)


Intră acum și în grupul de