Ioan Bălan, în Parlament: Guvernul lui Dragnea a afundat România în subdezvoltare și a făcut o populație întreagă să se teamă de ziua de mâine. Guvernarea PSD, de peticeală, e făcută în disprețul cetățenilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în Parlament că Guvernarea PSD condusă de Liviu Dragnea a afundat România în subdezvoltare și a făcut o populație întreagă să se teamă de ziua de mâine.

Bălan a atras atenția că peticeala a devenit modul în care țara este guvernată, în lung și în lat, de când PSD și ALDE exercită discreționar și nedemocratic puterea.

„Se peticesc legi proaste, nu cele vechi, ci chiar cele care au fost făcute chiar de ei, de marii experți ai PSD și ALDE. S-a peticit Legea salarizării, s-a peticit Codul fiscal, s-a peticit Legea învățământului sau Legea sănătății. S-a peticit, culmea, până și Legea pensiilor, chiar în stadiul de proiect, înainte să fie dezbătută și adoptată de Parlament. În ciuda peticelilor, oamenii sunt în continuare nemulțumiți de injustețile sociale tot mai mari, de dezechilibrele de venituri și de prețurile care par să nu se mai oprească din creștere”, a declarat deputatul sucevean.

El a spus că pe lângă legi, se peticește chiar Guvernul, pornind de la peticeala prim-miniștrilor, Grindeanu, Tudose sau Dăncilă, unul mai incompetent ca altul și până la cohorta de sute de miniștri și secretari de stat, care nici nu știu care le este fișa postului, dar știu să treacă pe la casierie ca să încaseze salarii extrem de mari.

„Se peticesc decizii, se peticesc organigrame și se angajează rudele, se peticesc promisiunile asumate în campania electorală. Bugetul este cel care are cele mai multe petice și nu este departe momentul când acesta va crăpa. Deja veniturile mici și prăduiala din cheltuieli ne arată că finalul anului va fi unul dezastruos. Bugetul s-a peticit în primul rând pentru a se asigura banii pentru pensii și salarii, căci, în inconștiența sa, Guvernul nu a prevăzut bani pentru pentru pensii și salarii tot anul! Bugetul de investiții a crăpat încă din ianuarie, iar bugetul cu banii din fonduri europene nu există, pentru că din cauza improvizațiilor, în România nu se construiește nimic, nu se modernizează nimic. În tot acest timp, în Europa întreagă, guvernele aduc o undă de prosperitate și de dezvoltare pentru cetățeni”, a subliniat Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a atras atenția că drumuri și autostrăzi nu se construiesc de mai bine de 6 ani și că nici măcar nu se peticesc acelea deja construite, iar cele care mai primesc câte o lopată de asfalt, mai bine n-ar primi, pentru că lucrările sunt făcute într-un total dispreț față de banii românilor.

În același timp, pe căile ferate, cad sau deraiază trenurile, aceasta întâmplându-se pe rutele unde încă mai circulă trenuri și nu au fost închise!

„Culmea culmilor este aceea că cei mai săraci cetățeni ai Uniunii Europene, fie că vorbim de olteni, dar mai ales de bucovineni, plătesc cele mai mari prețuri la utilități din Uniunea Europeană. Și, de parcă nu ar fi îndeajuns că prețurile sunt cele mai mari, serviciile sunt și cele mai proaste. Am privatizat resurse, am privatizat rețele de energie, am privatizat cu speranța că vom beneficia de servicii mai bune! Așa ar fi trebuit să fie dacă guvernele lui Dragnea nu ar fi fost atât de incompetente!”, a mai declarat Bălan.

El a prezentat cel mai reprezentativ pentru peticeala la români, care vine chiar din Suceava! În permanență rețele de energie se peticesc, câte un metru, câte doi metri, iar a doua zi rețeaua crapă la 2 metri distanță.

„ Nimănui nu-i trece prin cap să înlocuiască toată conducta sau poate că unii chiar sunt interesați să spargă asfaltul și mâine și poimâine și în fiecare zi. Acesta este dispreț față de româini și aceasta este România lucrului prost făcut. Atâta vreme cât nu vom ieși din logica peticelii, țara nu are cum să progreseze! Guvernul PSD-ALDE, cu Dragnea sau fără el, trebuie să plece! A afundat România în subdezvoltare și a făcut o populație întreagă să se teamă de ziua de mâine”, a conchis Ioan Bălan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de