Cătălin Nechifor, după demisia lui Valentin Popa: Este o pierdere pentru Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele coordonator al organizației județene Suceava a Pro România a declarat, joi, că demisia lui Valentin Popa din funcția de ministru al Educației este o pierdere pentru Suceava.

Nechifor și-a exprimat speranța că portofoliul va rămâne în județ.

„E o pierdere pentru Suceava. Sperăm ca portofoliul să fie păstrat tot în județ”, a spus Nechifor.

Ministrul educației, suceveanul Valentin POPA a demisionat din funcție în cursul zilei de joi după ce în prealabil a avut o discuție cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Valentin Popa a demisionat întrucât nu este de acord cu solicitarea UDMR privind predarea limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților.

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avertizat, miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare, dar cu UDMR nu deschide „niciu subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanței simple privind predarea limbii române.

El a spus că speră în rezolvarea problemei în această săptămână, iar ministrul Popa a demisionat pentru că nu dorește să modifice ordonanța simplă privind predarea limbii române în școlile cu predare în limba minorităților.

 

Ministrul a fost în ultima perioada în centrul mai multor scandaluri ultimul dintre acestea fiind generat de modul în care mașina cu care se deplasa nu a oprit la semnalele unui agent de circulație.

 

 Valentin Popa a fost numit ministru pe data de 30 ianuarie a acestui an.


Intră acum și în grupul de