Ministrul Educației, Valentin Popa, nu era vizat de remanierea guvernamentală. El a preferat o ieșire decentă din funcție-surse


Intră acum și în grupul de

Ministrul Educației, Valentin Popa, care a demisionat joi nu era vizat la remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru News Bucovina.

Potrivit surselor citate, Valentin Popa nu figura între miniștri propuși pentru remaniere și că anunțul demisiei sale a luat prin surprindere colegii de cabinet și de partid.

„A fost o surpriză”, a spus sursa citată.

Aceasta a menționat că decizia a aparținut lui Valentin Popa care a refuzat să accepte modificarea Ordonanței de Guvern privin învățământul în limba română pentru clasele cu predare în limbile minorităților.

„A preferat o ieșire decentă din funcție și nu a dorit să pună în pericol parteneriatul din Parlament cu UDMR”, a mai spus sursa citată.

Conform surselor politice, Valentin Popa va reveni în funcția de rector al Universității Suceava de la începutul anului universitar.

De menționat este că, în aceste condiții, Valentin Popa va putea candida pentru un nou mandat de rector pentru că nu are două mandate complete în această funcție.

Ministrul Educației, suceveanul Valentin Popa a demisionat din funcție în cursul zilei de joi după ce în prealabil a avut o discuție cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

Valentin Popa a demisionat întrucât nu este de acord cu solicitarea UDMR privind predarea limbii române în școlile cu predare în limbile minorităților.

 

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a avertizat, miercuri, la Parlament, că protocolul de colaborare parlamentară cu PSD este în vigoare, dar cu UDMR nu deschide „niciu subiect” până când Guvernul nu ”rezolvă” problema ordonanței simple privind predarea limbii române.

El a spus că speră în rezolvarea problemei în această săptămână, iar ministrul Popa a demisionat pentru că nu dorește să modifice ordonanța simplă privind predarea limbii române în școlile cu predare în limba minorităților.

 

Ministrul a fost în ultima perioada în centrul mai multor scandaluri ultimul dintre acestea fiind generat de modul în care mașina cu care se deplasa nu a oprit la semnalele unui agent de circulație.

 

 Valentin Popa a fost numit ministru pe data de 30 ianuarie a acestui an. (N.B.)

 

 


Intră acum și în grupul de