Tomac anunță, la Suceava, inițierea unui nou proiect pentru introducerea votului electronic: Regretăm că aproape 4,5 milioane de cetățeni ce locuiesc în afara granițelor au îngrădit dreptul la vot


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP, Eugen Tomac, a anunțat, sâmbătă, la Suceava, că formațiunea sa politică va iniția un nou proiect de lege pentru introducerea votului electronic întrucât aproape 4,5 milioane de cetățeni români care locuiesc în afara granițelor au îngrădit dreptul la vot.

„Regretăm că pentru cei aproape 4,5 milioane de cetățeni  din afara țării nu se ia nicio măsură pentru accesul la vot și îngrădirea aceasta înseamnă o încălcare a drepturilor fundamentale. Există soluții de vot alternativ și credem că trebuie dezbătut acest subiect. 4,5 milioane de români care trimit anual 7 miliarde de euro în țară, iar decidenții politici îi țin în afara mecanismului de vot”, a spus Tomac.

El a declarat că dorește organizarea unei dezbateri publice cu privire la acest subiect.

„Vom depune un proiect de lege privind intorducerea votului electronic care va stimula participarea la vot”, a spus Tomac.

Liderul PMP a arătat că atâta timp cât există carduri bancare și se pot face plăți fără probleme în orice parte a lumii crede ca se poate face și un sistem de vot electronic. (N.B.)


Intră acum și în grupul de