Tomac despre demisia lui Valentin Popa: Condamnăm modul în care Cabinetul Dăncilă l-a umilit pe unul dintre miniștri. Asta arată câtă lipsă de respect are PSD pentru limba română


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP, Eugen Tomac, a condamnat, sâmbătă, la Suceava, modul în care Guvernul Dăncilă l-a umilit pe ministrul Educației, Valentin Popa, care a preferat să demisioneze decât să accepte ca limba română să nu fie predată de români în unitățile școlare unde se învață în limba minorităților naționale.

„Condamnăm modul în care Cabinetul Dăncilă l-a umilit pe unul dintre miniștrii săi în contextul în care limba română este importantă, iar decizia de a modifica OG 9/2018 privind învățământul în limba româna în școlile minorităților arată câtă lipsă de respect există din partea PSD pentru limba română”, a spus Tomac.

În context liderul PMP și-a exprimat și totala dezamăgire și indignare privind modul în care a gestionat Guvern Anul Centenar și tot calendarul de evenimente la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Sperăm ca măcar în ultimele luni ale anului Guvernul să aloce resurse și atenție”, a spus Tomac.(N.B.)


Intră acum și în grupul de