Nechifor, după o discuție în Parlament cu președintele Autorității pentru Protecția Copilului și Adopție: Și dacă se făcea pragul, referendumulul nu și-ar fi atins toate obiectivele. Orice cuplu din care face parte un cetățean român poate adopta un copil (AUDIO)


Intră acum și în grupul de

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Gabriela Coman, a confirmat, marți, în cadrul Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, că orice cuplu din care face parte un român poate adopta un copil.

 

În cadrul discuțiilor privind avizarea unui proiect de lege de modificare a legii adopției care prevede liberalizarea adopțiilor internaționale, Coman a răspuns unei întrebări adresate de deputatul de Suceava Pro România, Cătălin Nechifor.

Audio recording 2018-10-09 11-36-49

Nechifor a spus că dorește să afle, ținând cont de decizia Curții de Justiție a UE  în cazul Coman-Hamilton, dacă acest cuplu, definit ca familie de justiția europeană, poate adopta un copil.

Gabriela Coman a spus că orice cuplu din care face parte un român poate adopta un copil

„Pe procedura actuala poate adopta un părinte singur, sau o familie formată din soț soție pe adopție națională, iar pe adopție internațională, dacă unul dintre părinți e cetățean român sau părinte singur”, a spus Gabriela Coman.

În acest condiții, Nechifor a concluzionat că Adrian Coman ar putea adopta un copil.

Nechifor a comentat ulterior pentru News Bucovina că situația prezentată dovedește că referendumul pentru familie nu și-ar fi atins obiectivele în întregime  și că s-au cheltuit peste 40 de milioane de euro.

„Și dacă se facea pragul, situația rămânea aceeași pentru că deciziile CJUE sunt obligatorii pentru statele membre ale Uniunii Europene”, a spus deputatul sucevean.(T.B.)


Intră acum și în grupul de