Dacian Cioloș anunță de la Suceava că e dispus să candideze la toate alegerile din 2019 și 2020, dar recunoaște că încă nu are partid: Nu știu cine se teme de înființarea partidului nostru


Intră acum și în grupul de

Inițiatorul Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, a declarat, miercuri, la Suceava, că este dispus să candideze la orice funcție în alegerile din 2019 și 2020, atât europarlamentare, prezidențiale sau locale ori parlamentare.

Întrebat dacă va candida, el a răspuns că aceasta se va decide în funcție de abordarea din partid.

„Noi vrem să abordăm în mod integrat toate cele patru alegeri, europarlamentare, prezidențiale, locale și parlamentare. În programul nostru politic veți găsi măsuri care au nevoie de susține în toate cele patru instituții sau grupuri de instituții. Și în Parlamentul European și de către președintele României, reforma constituțională de exemplu are nevoie de susținerea viitorului președinte al României și de autoritățile locale pentru o serie de programe pe care le avem de dezvoltare locală sau regională și, evident pentru foarte multe lucururi avem nevoie de o majoritate cât mai largă în Parlament”, a spus Cioloș.

El a arătat vor fi abordate în mod integrat aceste alegeri și că vor fi folosite resursele umane din partid cât mai bine posibil.

Cioloș a menționat că pregătește organizarea partidului în teritoriu și că sunt deja coordonatori regionali care au deja grupuri de inițiativă la nivel județean cu care lucrează.

„Noi nu pornim de la zero. În momentul în care noi am anunțat intenția de a înscrie un partid politic, după câteva săptămâni am avut deja peste 40.000, acum avem peste 50.000 de oameni înregistrați pe o platformă internet dintre care mai mult de jumătate vor să se înscrie în partid. Noi avem deja contact cu oamenii aceștia. Avem deja discuții cu cei care vor să se implice activ și începem să organizăm structurile în teritoriu”, a explicat Cioloș.

El a arătat că de șapte luni a fost depusă documentația la Tribunalul București pentru înregistrarea formațiunii politice și că nu înțelege de ce se întârzie atât de mult.

„Eu chiar încep să îmi ridic semne de întrebare de ce durează atât de mult. Între timp sunt două partide care au fost înregistrate la Tribunal. La noi încă trenează. Nu știu cine se teme de înființarea partidului nostru. Eu vreau să-i asigur pe români că vom avea partidul politic la timp, că vom fi organizați la timp și că vom câștiga alegerile”, a spus Cioloș.(T.B.)


Intră acum și în grupul de