Cioloș a identificat atuurile dezvoltării Bucovinei: Resursele naturale, patrimoniul și peisajele. Combinate aceste trei elemente constituie o resursă economică importantă pentru Bucovina


Intră acum și în grupul de

Liderul Mișcării România Împreună, Dacian Cioloș, a identificat, miercuri, la Suceava, după ce a participat la o dezbatere publică „Împreună pentru dezvoltarea Bucovinei” că această zonă se poate dezvolta prin valorificarea responsabilă a resurselor naturale, culturale și identitare.

După întâlnire, Dacian Cioloș a declarat că a constatat că oamenii au întrebări foarte concrete, dar că au și soluții foarte concrete, mulți dintre ei.

„Ca o concluzie, văd că oamenii găsesc soluții practice. Bucovina are un potențial important dacă știe să valorifice bine resursele naturale și aici mă gândesc și la producția alimentară și la patrimoniu, dar și la peisaje. Cred că, combinate, aceste trei elemente constituie o resursă economică importantă pentru Bucovina și, evident, pentru ca lucrurile acestea să fie valorificate, Bucovina, ca și toată Moldova de nord are nevoie de infrastructură unde statul trebuie să-și asume responsabilitate. Deopotrivă autoritățile centrale și locale pentru că lucrurile acestea sunt legate”, a declarat Dacian Cioloș.(T.B.)


Intră acum și în grupul de