Senatorul Ioan Stan, la Târgul Mărului-Fălticeni: E un târg cu o ofertă diversificată într-un an cu producție foarte bună. Am constatat că pepinierele din Suceava fac față cererii. Ne vom apleca mai mult asupra acestui sector, dar și pomicultorii ar trebui să țină legătura cu parlamentarii


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava Ioan Stan a declarat, sâmbătă, după inagurarea Târgului Mărului din Fălticeni că în acest an este o producție foarte bună de mere, iar oferta pomicultorilor este bogată și diversificată, subliniind că pentru sprijinirea acestui sector este nevoie și de o cooperare mai strânsă între producători și parlamentari.

El a a declarat pentru News Bucovina că această ediție se desfășoară într-un an deosebit ca și producție și a adăugat că produsele prezentate spre vânzare sunt frumoase, iar oferta este foarte diversificată.

Senatorul sucevean a arătat că în acest an, cu toate că suprafața cultivată este mai mică decât era în 1990 ca an de referință, producția este dublă.

El a recunoscut subvențiile la plantațiile de măr, de prun, de nuc, cum sunt în această zonă, nu sunt atât de satisfăcătoare pe măsura sprijinului de care ar trebui să beneficieze pomicultorii, fiind de 110 euro/ha la măr, atât cât se oferă și la pajiști.

Senatorul PSD de Suceava a precizat că a vorbit cu pomicultorii și le-a spus că ar trebui să țină o legătură mai strânsă cu parlamentarii.

„Subvențiile se dau printr-o lege. Dacă ceilalți care sunt la producția de carne, de lapte, la cultura vegetală, au ținut legătura cu noi în permanență ei nu prea au ținut”, a explicat Stan.

El a subliniat că parlamentarii suceveni se vor apleca asupra problematicii pomiculturii.

„Ne aplecăm pe această problemă mai ales că România este renumită pentru pomicultură și viticultură și vom face ceea ce trebuie, numai să fie o legătură mai strânsă cu parlamentarii”, a declarat Ioan Stan.

Totodată, senatorul a apreciat faptul că anul acesta pepinierele din Suceava arată că pot face față să asigure necesarul pentru plantare.

El a arătat că acest fapt este îmbucurător mai ales că puieții care se produc în Suceava sunt adaptați condițiilor climatice de aici. (T.B.)

 


Intră acum și în grupul de