Cătălin Nechifor susține că nu se întoarce în PSD chiar dacă i s-a propus să preia conducerea PSD Suceava. Am plecat pentru că avem o altă viziune și nu ne mai întoarcem. PSD Suceava e pe mâini bune: Ioan Stan și Gavril Mârza


Intră acum și în grupul de

Deputatul Cătălin Nechifor, președinte al organizației județene Suceava a Pro România, a declarat, vineri, că nu intenționează să revină în PSD chiar dacă i s-a propus chiar și președinția organizației județene Suceava.

 

El a spus că înaintea Congresului Pro România erau voci care susținea că cei care constituie acest partid în jurul lui Victor Ponta vor reveni în PSD, mai ales dacă va fi îndepărtat Liviu Dragnea.

„Nu venim pentru că am plecat pentru că avem o altă viziune. Nu am plecat pentru că nu ar fi fost bune funcțiile de acolo și am fi fost nemulțumiți. Am plecat pentru că, din păcate, principiile care erau la baza PSD nu mai sunt acum valabile. Ideile pe care le aveam despre modernitatea partidului, despre zona de stânga europeană nu mai aveau nici în clin nici în mânecă cu Prefectura și vedem acum că, din păcate PSD suferă foarte mult și la capitolul relație internațională în special în zona europeană. Nimeni din zona europeană nu mai vrea să vorbească cu PSD, nici PSD nu mai vrea să vorbească cu ei”, a spus Nechifor.

El a arătat că înainte de Congresul Pro România unii dintre membrii PSD credeau că Pro România este o chestiune tranzitorie.

„Spun astăzi că nu ne întoarcem și spun astăzi mai mult decât atât că toți cei care doresc să facă un altfel de politică sunt bine primiți lângă noi, indiferent că au sau nu experiență politică. Pro România se vrea un partid deschis, un partid care să poată construi, un partid care să poată spune clar ce s-a greșit și unde am greșit noi, dar și ce am făcut bine, un partid care vrea să vină la guvernare după alegerile parlamentare după 2020”, a spus Nechifor.

El a arătat că i s-au făcut propuneri din zone „foarte de sus” să preia din nou organizația PSD Suceava, dar că a refuzat și consideră că la PSD Suceava sunt oameni bine pregătiți și că organizația e pe mâini bune fiind condusă de Ioan Stan și Gavril Mârza.

Întrebat cine i-a propus să preia președinția PSD Suceava, el a afirmat că era o persoană de la București, „cineva care avea un mandat, să zicem”.

Nechifor va candida în cadrul Pro România la funcția de vicepreședinte național pentru Administrație Publică, dar consideră că cea mai importantă funcție este cea de membru de partid.

El a arătat că Pro România a inclus în Statut că nu exclude membrii de partid.(T.B.)


Intră acum și în grupul de